Két vereség után végre hazai győzelem az NBIII-ban

2017. március 20., hétfő, 18:40

Továbbra is több alapembert nélkülözve, két vereséggel a hátunk mögött fogadtuk az 5. helyezett Reac csapatát az NBIII Keleti csoportjában. A két élcsapat találkozója, alacsony színvonalú, sok hibával tarkított mérkőzést hozott, amit Tóni Bozsó bravúrjainak köszönhetően nyertünk meg.

A mérkőzés első tíz percében nem úgy tűnt, hogy kiszenvedett győzelem lesz. Sorra lőttük a szögleteket, szabadrúgásokat. Agilisen kezdtünk. Ezt követően érthetetlen módon visszaestünk, nagyobb monori helyzet nélkül telt el az első félidő, míg Bozsó három alkalommal is bravúrral hárított.

Fotó: monorse.hu I Szabó Kriszti

A második félidő ott kezdődött, ahol az első abbamaradt. Kiegyenlített mezőnyjáték folyt, amely során a Reac alakított ki ziccereket. Szerencsére Bozsón nem lehetett kifogni, őszi formáját idézve mindent hárított, és ahogy ilyenkor lenni szokott: a 69. percben Zsolt Schmidt indította a felfutó Dani Balanescut, aki zseniális árvétellel került ziccerbe és nem is hibázott. Bal hátvédünk góljával megszereztük a vezetést. (1-0) Gólra-gól szokták mondani. Így is lett: Péter Bogáti cselezte át magát a vendég védelmen, majd a tizenhatos vonalánál szabálytalankodtak vele szemben. Az ígéretes szögből járó szabadrúgást Schmidt visszalőtte nagy erővel a kapus helyére, ezzel a 75. percben szabadrúgásból megduplázta a monori előnyt. (2-0). A 90. perben még szépített a Reac, Fodor Norbert góljával (2-1), de egynlíteni már nem tudott.

A gólt szerző és gólpasszt adó Schmidt Zsolt.
Fotó: monorse.hu I Szabó Kriszti

Az utóbbi hetekkel ellentétben most fortuna velünk volt, így gyenge játékkal sikerült otthon tartunk a három pontot, ezzel visszakerülve a tabella második fokára.

Horváth Dávid edzői értékelése:

- Az elmúlt két meccs sikertelensége okozta azt, hogy görcsössé vált a csapat mindaddig, amíg előnybe nem tudtunk kerülni. Igaz, addig a REAC eldönthette volna a meccset, de Bozsó bravúrjainak köszönhetően nem tette. 1-0 után kezdtünk el úgy futballozni ahogy kéne és tudunk, ez hozta meg győzelmet is. Bízom benne, hogy az eltiltás- és sérüléshullám a múlté és lassan megmutathatjuk igazi énünket!

 

Forrás: monorse.hu