Két sima, két fordított – felemás mérleggel zárták a hétvégi meccsdömpinget a felnőtt kosarasok

2017. március 13., hétfő, 17:34

A Pest Megyei női felnőtt bajnokságban két idegenbeli mérkőzés várt a tavalyi győztes együttesre. Szombat délelőtt Tatabányára utaztak a lányok, ahol ismét győzelemre készültek. A mindössze hét fővel kiálló hazaiak az első percekben tudták csak tartani a lépést csapatunkkal. Az első félidőben már kijött a két együttes közötti technikai és létszámbeli különbség, sima vendég győzelem születetett: Tatabányai KC – Monori SE 27-55.

Másnap, elég szokatlan időpontban, délben kezdődött mérkőzés a jó nevű budapesti Tungsram csarnokban. A ’80-as évek négyszeres női bajnokcsapatának egykori otthonában a megyei bajnokság jelenlegi utolsó helyezettje a Pozsonyi csapata játssza hazai meccseit. Álmos kezdés után folyamatosan nőtt a vendégvezetés, a szimpatikus hazai csapat ellen. Minden mezőnyjátékost megmozgatva, jelentős mértékű monori győzelem született: Pozsonyi – Monori SE 37-81.

Fotó: monorse.hu I Szabó Kriszti

Az NBII Keleti csoportjában szereplő férfi gárda előbb hazai pályán fogadta aktuális ellenfelét, a MAFC OB csapatát. A tabellán elfoglalt helyezések alapján a monori csapat tűnhetett esélyesebbnek, azonban a vendégek fel tudták borítani a papírformát. A rossz dobóformát kifogó hazaiak ellen szinte végig vezetve, 50-75 arányban győzni tudtak. Vasárnap délután idegenben nyílt lehetőség a javításra, azonban tudták a fiúk, hogy ezúttal is a hazai csapat az esélyesebb. A dobogón álló MAFC Martos otthonában eddig egyetlen csapat ért el győzelmet. Ezúttal sajnos nem sikerült meglepetést okozni, a sérülésektől tizedelt monori gárda jelentős, 118-72 arányú vereséget szenvedett.