Két lépéssel közelebb az alapszakasz megnyeréséhez a felnőtt női kosarasok

2017. március 24., péntek, 11:35

A Pest megyei női bajnokságban újabb két győzelmet szerzett a Monori SE felnőtt csapata. Az eddigi jó szereplésnek köszönhetően (13 győzelem, 2 vereség) a csapat várhatóan megnyeri az alapszakaszt, ezzel városunk lehet házigazdája a bajnokság döntőjének.

A címvédőként szereplő gárda előbb a bajnokság egyik újoncához, a Piliscsaba együtteséhez látogatott. A lelkes, magas és fiatal csapat ellen percek alatt bemelegedtek a monoriak, és gyorsan tíz pontos előnyre tettek szert. A magasabb osztályban is bizonyított rutinos játékosok vezetésével a félidőre már jelentős előnyt harcoltak ki a kék-fehérek. A második félidőben már a taktikai elemek gyakorlása, és a padon ülő játékosok szerepeltetése is belefért, 47-53-ra győzött a Monori SE.

Néhány nappal később Albertirsára  látogatott városunk csapata, ahol az előzőhöz hasonló mérkőzést játszottak. A hazaiak az első néhány percben tudták csak tartani a lépést a monoriakkal. A sérülés miatt hiányzó kezdő irányítónkat többen is jól helyettesítették, így gyorsan nőtt csapatunk előnye. A Monori SE sikere nem forgott veszélyben, 44-73 arányban húzták be idei 13. győzelmüket.

A bajnoki kiírás szerint az alapszakasz első négy helyezettje négyes döntővel zárja az évet és dönti el a helyezések sorsát. Az újabb két sikerrel várhatóan Monoron kerül megrendezésre a döntő, ahol két hazai csapat is szerepelhet majd. Az utánpótláskorú játékosok fejlődése érdekében egy fiatalabb csapatot is indított a szakosztály ugyanebben a bajnokságban. Az országos versenyben is jól szereplő kadett lányok által vezetett együttes szintén a legjobb négy között végez majd az idei évben.  Így még az is elképzelhető, hogy monori házidöntővel ér véget a Pest megyei versengés.

Mindkét csapatnak van még néhány mérkőzése, a szezon végéig továbbra is zengjen zúgjon: HAJRÁ MONOR!