A monori József Attila Gimnázium csapata nyerte a Mező Ferenc Szellemi Diákolimpia döntőjét

2017. március 14., kedd, 12:37

Március második hétvégéjén rendezték meg a Magyar Diáksport Szövetség által kiírt szellemi diákolimpia döntőjét Tatán. A versenyben két korosztályban is képviselte városunkat a József Attila Gimnázium csapata. Az idősebb, középiskolás csapat remek sikert ért el, szoros versenyben szerezte meg az aranyérmet. Az általános iskolások között szintén jól szerepelt a JAG csapata, ötödik helyen végeztek.

A József Attila Gimnázium győztes csapata. Fotó: Magyar Diáksport Szövetség

 A Magyar Diáksport Szövetség által kiírt szellemi diákolimpia célja, hogy a fiatalok körében minél többen megismerjék és megszeressék a magyar olimpiatörténetet, kiváló magyar eredményeinket. Az olimpiatörténeti verseny lebonyolításában a Magyar Olimpiai Akadémia is szorosan közreműködik a diáksport egyesülettel. A győztesek a kétszeres olimpiai bajnok öttusázótól, Martinek Jánostól vehették át érmeiket. A verseny előtt az éppen edzőtáborozó párbajtőr válogatott - az olimpiai érmes, világ és Európa-bajnok Rédli András, Boczkó Gábor és Kovács Iván -, köszöntötte a résztvevőket. 

A csapatok a 10 fordulós játék alatt a magyar riói pontszerzők szerepléséhez, a magyar sportlövőkhöz, pontszerző versenyzőkhöz, paralimpiai bajnokokhoz valamint Rió győzteseihez kapcsoló kérdésekre adtak választ. A felmenő rendszerben szervezett verseny egyik országos elődöntője Monoron, a Vigadó Kulturális és Civil Központban volt február végén.

Gratulálunk minden résztvevőnek és az őket felkészítő tanároknak!