Késhet a tavaszi szezonkezdet az NBIII-as labdarúgó bajnokságban

2017. február 10., péntek, 10:24

Az NBIII Keleti csoportjának tavaszi első fordulója a bajnoki kiírás szerint február 18.-a. Az elmúlt időszak csapadékos időjárása azonban felülírhatja a terveket: a Monori SE által használt füves centerpálya szinte teljes egészében víz alatt áll.

Fotó: monorse.hu - Szabó Kriszti

Az elkészült menetrend szerint - melynek alapján honlapunk rendezvénynaptárában is megtalálhatják a hazai mérkőzések időpontjait -, a tavaszi első fordulóban épp hazai pályán játszana a felnőtt csapatunk. Erre jelenleg nem sok esélyt látnak a fenntartó Kövál Zrt. szakemberei. A füves pályán a felmelegedés hatására egybefüggő vízréteg keletkezett, mely a mélyen átfagyott talaj miatt nem tudott felszívódni. A vízréteg újra lefagyott, így a szezonkezdetre történő felszívódására még kedvező időjárási körülmények mellett is kicsi az esély.

Fotó: monorse.hu - Szabó Kriszti

Mint arról korábban beszámoltunk a férfi csapat december 3-án játszotta utolsó tétmérkőzését. A kialakult téli tabellán 37 ponttal, három egység hátránnyal állunk a második helyen a Kazinzbarcika BSC csapata mögött. Az őszi szezonban mutatott teljesítmény bizakodásra ad okot, az biztosan kijelenhető, hogy a dobogóról való lecsúszás már kudarc lenne a csapat számára.