Idén is lehet pályázni a Tiszta udvar, rendes ház cím elnyerésére Monoron!

2017. február 21., kedd, 09:50

Tiszta udvar, rendes ház címmel írt ki ismét pályázatot Monor város önkormányzata. A hosszú idő után, 2016-ban életre hívott kitüntető cím sok helyi lakos érdeklődését felkeltette. Szép számmal érkeztek tavaly pályázatok, így tudni lehetett, hogy az önkéntes városszépítő kezdeményezés folytatódik az idei évben is.  A tavalyi díjazottak kertjeiről készült képek városunk facebook oldalán is megtekinthetőek: Tiszta udvar, rendes ház 2016.

A kitüntetés célja a környezet érdekében vállalt egyéni felelősség erősítése és a helyi közösség formálása a rendezett kertek és önként vállalt város- és környezetszépítés által. A kiírás szerint várják családi ház, társasház, telephely, valamint utca és utcaszakasz kategóriákban a jelentkezéseket. Családi ház kategóriában évente többen is, a további kategóriákban egy-egy tulajdonos kaphatja meg az emléktáblát és a hozzá tartozó oklevelet. Az utcák, illetve utcaszakaszok vándorkupát kapnak elismerésül.

- A tapasztalatok szerint a rendezett porták látványa jó hatással van az emberekre, egyre többen ragadnak kerti szerszámot. Talán maguknak sem vallják be, de titkon minden gondos kerttulajdonos azt reméli, hogy a következő zsűrizés alkalmával talán nem a szomszéd fűje lesz a zöldebb, hanem az ő kertjét választják a legtisztábbnak, legszebbnek – mondta el Zsombok László polgármester, a pályázat kezdeményezője.

Május közepéig várják azoknak a helyi ingatlan tulajdonosoknak a jelentkezését, akik szeretnék megmérettetni magukat. Minimális elvárás a jelentkezőktől, hogy az ingatlan és az azon található épület, kert, udvar megjelenésében harmonikus, esztétikus legyen és az ingatlana előtti járda, árok, árokpart is gyommentesen, rendben legyen tartva. Jelentkezni a kitöltött adatlap és digitális fényképek leadásával lehet személyesen vagy postai úton.

A 2016. év díjazottjai

Reméljük, hogy minél több monori érdeklődik majd a pályázat iránt és saját környezetének szépítésével a városkép szebbé tételéhez is hozzájárul! További részletek és a letölthető adatlap az alábbi linkre kattintva elérhető: Tiszta udvar, rendes ház!