Április 8-án szervezik a térség egyik legrégebbi borversenyét Monoron

2017. február 27., hétfő, 13:33

Idén immár 23. alkalommal kerül megrendezésre a városi és térségi borverseny városunkban. Fontos eseménye ez Monoron a boros közösségnek, hiszen a borok közül a legmagasabb pontszámot elérő, helyben készült bor lesz Monor város bora 2017-ben! A borverseny április 8-án, szombaton 15 órakor kezdődik a József Attila Gimnáziumban.  

2016-ban a Monor Város Bora címet a Megyeri-Hanti pince érdemelte ki.

Az évek során több szervezet is segédkezett a verseny lebonyolításban a Monor Környéki Strázsa Borrendnek, így lesz ez idén is. A kulturált borfogyasztást népszerűsítő egyesület mellett a József Attila Gimnázium, a Monor és Környéke Hegyközség, a KerBor Kft., a Monori Borút Egyesület és a Kövál Zrt. közös szervezésében várják a nevezőket.

A szokásoknak megfelelően fajtánként négy palack saját készítésű fehér, rosé vagy vörösbor leadásával lehet indulni a megmérettetésen. A borokat a versenyt megelőző pénteken, április 7-én 15:30 és 18 óra között lehet leadni a helyszínen. A versenynek helyet adó termeket a gimnázium Dózsa György úti, a postával közös bejáratán keresztül lehet megközelíteni. A borversenyt idén is közös vacsora követi. További részletek a szervező honlapján az alábbi linkre kattintva olvashatóak: XXIII. Városi és térségi borverseny Monoron.