Kezdődhet a sportcsarnok építése városunkban

2017. január 30., hétfő, 14:54

Véget ért a közbeszerzési eljárás, így akár néhány napon belül megkezdődhet a városi sportcsarnok építése. Az ezer fő befogadására alkalmas multifunkcionális csarnok kivitelezőjével január 30-án, írta alá a szerződést a projekt vezetése. Az eljárás nyertese a Horváth Építőmester Zrt. és Lecpes Építőipari Kft. konzorciuma.

A szerződést ünnepélyes keretek között írták alá a képviselő-testület tagjai valamint a helyi intézmények, gazdasági társaságok és civil szervezetek vezetőinek jelenlétében. Ebből az alkalomból Zsombok László polgármester köszöntötte a vendégeket, aki reményét fejezte ki, hogy a beruházás tovább erősíti városunk kistérségi központ szerepét a sportéletben és a közösségi-kulturális rendezvényhelyszínek területén is. Az eseményen a projektért felelős Monori Városfejlesztő Nonprofit Kft. ügyvezetője Rajki László ismertette a következő hetek teendőit, míg a kivitelezőt Gulya Balázs ügyvezető képviselte. A beszámolóból kiderült, hogy egy héten belül megtörténik a munkaterület átadás és azt követően kezdődhet az elmúlt évek legnagyobb építkezése Monoron. A tervező A3 Építész Kft. képviseletében Horváth Bálint ügyvezető képekkel illusztrálva mutatta be a tervezés több hónapos munkafázisát.  

Az elmúlt hetekben számolt róla be a leendő sportcsarnok weboldala, hogy pályázatot nyújtottak be a Balassi Bálint utca munkaterület melletti szakaszának aszfaltozására. Nyertes pályázat esetén ez év második felében tervezi az önkormányzat a kivitelezést, melynek köszönhetően a szomszédos Dr. Gombos Matild Egészségház megközelíthetősége is nagy mértékben javulna.

Mint ismert, a kormány 2015. év végén hozott határozatának értelmében idén december 31-ig kell elkészülnie a sportcsarnoknak. Az igények és a rendelkezésre álló pénzügyi források figyelembe vételével 1000 fő befogadóképességű épület megvalósítása mellett döntött Monor város képviselő-testülete. A lehetséges területek közül az intézményekhez, iskolákhoz való közelsége miatt esett a választás a Balassi utcai területre, mellyel valóságos sport komplexummá válhat ez a városrész az uszoda és a sportpálya szomszédságának köszönhetően.