Gazdag programkínálat hétvégén Monoron!

2017. január 19., csütörtök, 16:04

Pénteken és szombaton is várják a Magyar Kultúra Napja alkalmából rendezett programok az érdeklődőket. 20-án 18 órakor az Ady Úti Általános Iskola szervez ökumenikus imaórát. A Magyar Kultúra Napja alkalmából országosan ismert, egykori diákok tartanak előadást: Odránné Kalina Krisztina pedagógus szakértő és Dr. Berényi Antal agykutató, akinek munkáját többek között Gábor Dénes-díjjal és Junior Prima-díjjal is elismerték.

Másnap, szombaton 15:30-tól a Vigadó Kulturális és Civil Központ szervezi a város ünnepi műsorát a Himnusz megírásának emléknapján. Évről-évre a magyar előadóművészek legjobbjai érkeznek ezen a napon Monorra: Eperjes Károly, Kubik Anna, Oberfrank Pál és Jókai Anna is adott már ünnepi műsort a jeles évfordulón. Idén a Kossuth-díjjal kitüntetett Hűvösvölgyi Ildikó Kaleidoszkóp című estjét láthatják-hallhatják. A műsorban részleteket hallhatnak többek között Petőfi Sándor, Ignotus Hugó, Ady Endre, Kassák Lajos, József Attila műveiből, Szabó Gyula énekes-gitáros kísérete mellett. A Magyar Kultúra Napja alkalmából szervezett ünnepi műsorra belépőjegyek kaphatóak a Vigadó emeleti pénztárában és a www.vigadokft.hu oldalon.

A szabadtéri sportok kedvelőit a jégpályán várják pénteken és szombaton is. A Balassi utcai sporttelepen működő valódi jeges pályán pénteken szokás szerint Jégdiszkó, ezúttal a rockzene jegyében! Másnap egy országos kezdeményezéshez, a Jégpályák Éjszakájához kapcsolódik városunk. Este 9 órától éjfélig ingyenes korcsolyázási lehetőséggel várunk minden érdeklődőt! Monoron immár második alkalommal kerül megrendezésre a rendezvény, a korizás kedvelőinek nagy örömére. Az ingyenes pályahasználat mellett jégdiszkó, ingyenes wifi, meleg italok várják a vendégeket! Az álarcban korizóknak további meglepetés ajándékokkal kedveskednek a szervezők!