UPC-Monor Jégfesztivál nyitotta meg a korcsolyaszezont

2016. december 5., hétfő, 15:03

Harmadik alkalommal élvezhetik a monoriak a valódi jeges jégpályát a sporttelepen, melyet idén is nagyszabású megnyitóval adtak át a közönségnek. A város által biztosított keretösszeg és a helyi telekommunikációs szolgáltató támogatásának köszönhetően UPC-Monor Jégfesztivál várta az érdeklődőket december 3-án.

Az elmúlt évek tapasztalatainak köszönhetően jól szervezett és valóban szórakoztató programon vehettek részt a látogatók. A szervezők minden korosztály érdeklődésére számítottak, az ingyenes korcsolyázási lehetőség mellet jégen kívüli programok és élő koncertek várták az érdeklődőket. 15 órakor jégtáncbemutatóval vette kezdetét a rendezvény, melyen hat éves kortól mutatkoztak be a kecses jégtáncosok. A hivatalos megnyitón Zsombok László Monor város polgármestere és Carra Anita a UPC vezérigazgató-helyettese köszöntötte a vendégeket és mindketten örömmel adták át használatra a jégpályát a várakozó közönségnek. Eközben a jégen kívül ingyen wifi, játékos hokis sebességteszt, kvízjátékok, Monori Mikulás, mobiltelefon töltő pont működött.

 

A színpadon először a Holló együttes adott interaktív műsort a kilátogató gyerekeknek és gyereklelkű felnőtteknek. A rendezvény házigazdája Dénes Tamás a koncertek közben is aktivizálta a közönséget, a UPC jóvoltából rengeteg ajándék talált gazdára. Szintén ajándékokkal teli zsákkal érkezett a jégpálya mellé Monori Mikulás, aki azóta is a város utcáit járja.

 A rendezvény egyik legjobban várt fellépője Deák Bill Gyula és zenekara hatalmas tapsot kapott a közel ezer fős közönségtől, amikor megkezdték koncertjüket. A szervező Vigadó Kulturális és Civil Központ évek óta szerette volna Monorra hívni a magyar blues királyát, aki örömmel vette a szíves fogadtatást. Az egy órás koncerten pályafutása legnagyobb slágereit hallhattuk. A folyamatosan telt házzal működő pályát a koncertek között jégkészítő géppel többször takarították, ennek köszönhetően a korcsolyázók jó minőségű jégen élvezhették a téli sportot.

A nyitórendezvényt és a január végéig tartó korcsolyaoktatást támogató UPC nyereményjátékával folytatódott az este. Három szerencsés résztvevő lett gazdagabb egy-egy UPC mobiltelefonnal, a jégfesztivál élménye mellett. A színpadi koncertek sorát a fiatalok körében népszerű Kelemen Kabátban zenekar folytatta. Az ország egyik legnépszerűbb zenei producere Horváth Gáspár és testvére, Boldizsár által létrehozott zenekar élőben is bizonyította, hogy miért váltak három év alatt megkerülhetetlen szereplőivé a hazai fesztiváloknak. Karakteres, vidám dalszövegeik és téli-nyári dallamaik kiváló szórakozást nyújtottak a korizáshoz. Az estét jégdiszkó zárta, melyre minden péntek este várják az érdeklődőket, egészen január végéig.

A most megnyitott jégpálya január végéig kínál szórakozást a korcsolyázás kedvelőinek. A város vezetői köszönik a szervezők munkáját és a környékbeli lakosok türelmét. Remélik, hogy a megnyitót követően mindenki örömmel használja majd a jégpályát, melyet a monori óvodások és iskolások ingyen tehetnek meg a szervezett oktatásnak köszönhetően. A pálya ingyenes használata mellett az Önkormányzat vállalja a gyermekek korcsolyaoktatásának, illetve a nevelési, oktatási intézményekből busszal a jégpályára történő szállításának költségét is. Az oktatás idején szakképzett korcsolyaoktató felügyeli a gyermekeket és ő felel a gyermekek testi épségéért. Az oktatásokra jelentkezni az iskolában az osztályfőnököknél, testnevelő tanároknál, az óvodákban az óvónőknél lehet. Mindenkit arra bíztatunk, hogy éljen a lehetőséggel és jelentkezzen gyermekével!

A III. UPC-Monor Jégfesztiválon készült további képeket városunk facebook oldalán, az alábbi linkre kattintva tekinthetik meg: Monor város hivatalos oldala.

A jégpálya nyitva tartása a közönség részére:

hétfőtől csütörtökig: 15-20 óráig
pénteken: 15-22 óráig
szombaton és iskolaszüneti napok alatt: 9-21 óráig
/14-15 óra között pályafelújítással/
vasárnap: 9-20 óráig