Gazdag programkínálat Monoron az év utolsó, nem ünnepi hétvégéjén

2016. december 14., szerda, 10:20

Advent negyedik vasárnapjához közeledve ismét mindenki számára érdekes programok várják az érdeklődőket Monoron. Csütörtöktől vasárnapig szabadtéri és beltéri programajánlónk a sporttól a komolyzenéig.

Csütörtök este 17 órától a monori zeneiskola várja a hagyományos karácsonyi hangversenyre érkezőket a Vigadó Dísztermébe. Az ünnepi előadáson közreműködnek a zeneiskola zenekara, Gyöngyharmat kórusa, valamint a tanárok és növendékek. A koncertet követően 19:30-tól házi rangadó a megyei női felnőtt kosárlabda bajnokságban, a két csapat közös otthonában a Szterényi iskola csarnokában! Az egyetlen bajnokságban, ahol két felnőtt csapatot indított a Monori SE, mindkét együttes jól szerepel. A bajnoki címvédő felnőtt női csapat vendégként érkezik a kadett korosztállyal országos versenyen induló fiatal csapathoz.

Pénteken este ismét jégdiszkó a Balassi utcai jégpályán. Minden héten más-más stílusú zenére szórakozhatnak, jégen és jégen kívül, 18 és 22 óra között. December 16-án a ’90-es évek legjobb slágerei és egy kis funky party várja az érdeklődőket!

Szombaton a városi karácsonyra várja a szervező Vigadó Kulturális és Civil Központ az érdeklődőket. Több éves hagyomány városunkban, hogy advent negyedik vasárnapja előtti szombaton közös karácsonyi ünnepséget szerveznek Monoron. A város főterén felállított színpadon 16 órától az ünnepi hangulatról a katolikus egyház egyházközössége élő betlehemmel, forralt borral, teával és zsíros kenyérrel gondoskodik. Közreműködik az Ifjú Strázsák Néptáncegyüttes.

Vasárnap délután pedig már a negyedik adventi gyertyagyújtást szervezik az adventi koszorúnál. Közreműködik az evangélikus egyház kórusa, köszöntőt mond: Selmeczi Lajos lelkész. Délelőtt 11 órától a Vigadó földszintjén gyermekfoglalkozások, forralt bor és Monoron készült kézműves termékek várják az érdeklődőket! A közös gyertyagyújtást követően 17 órától jótékonysági karácsonyi koncertet szervez a Monor Nagytemplomi Református Gyülekezet. Az ünnepi hangversenyen Mocsári Károly városunk díszpolgára mellett hallhatják többek között Antós Dénes, Edőcs Tamás, Káldor Zsuzsanna, Kis-Vén Annamária, Mocsári Emma és Pólus László játékát. A koncert bevételét idén is a Ceglédi Református Szeretetotthon részére ajánlották fel a szervezők.