Dobogón telelnek a Monori SE felnőtt labdarúgó csapatai

2016. december 6., kedd, 07:31

A nemzeti bajnokságokban szereplő felnőtt női és férfi csapatunk is remek őszi szezont tudhat maga mögött, így a telet a tabella elején töltik majd. Az NBII-es női csapat a harmadik, míg az NBIII-as férfi csapat a második helyről várja a tavaszi folytatást.

A lányok két vereséggel foglalták keretbe az augusztus végén rajtoló bajnokságot: a két vereséget az őszi első és utolsó fordulóban szerezték. Közben kilenc mérkőzést nyertek egymás után, így 27 ponttal, három pont hátrányban vannak az élen álló DVTK csapatával szemben. A bajnokságban épp az a szegedi Szent Mihály csapata a második, akiktől egygólos vereséget szenvedtek a november végi, záró fordulóban. A három gárda mögött jelentős leszakadással folytatódik a mezőny, a negyedik már 9 pontos hátrányban van a monoriakhoz képest. Folytatás március közepén, épp a listavezető otthonában.

A férfi csapat december 3-án játszotta utolsó idei mérkőzését, szintén a diósgyőri vasutas csapat ellen. Az MLSZ döntése értelmében az első tavaszi fordulót játszották ekkor. Augusztus elején ezzel a csapattal találkozott először a Monori SE, az akkori fölényes győzelemért most revánsot vettek a DVTK játékosai. A téli környezetben lejátszott, indulatoktól sem mentes, négy kiállítást hozó mérkőzésen 3-2 arányú vereséget szenvedtünk. Az így kialakult téli tabellán 37 ponttal, három egység hátránnyal állunk a második helyen a Kazinzbarcika BSC csapata mögött. Az őszi szezonban mutatott teljesítmény bizakodásra ad okot, az biztosan kijelenhető, hogy a dobogóról való lecsúszás már kudarc lenne a csapat számára. A bajnokság küzdelmei február közepén folytatódnak, hazai pályán.