Ünnepi fényben – advent Monoron

2016. november 16., szerda, 08:13

Több éves hagyomány városunkban, hogy karácsonyhoz közeledve több rendezvényre várják az érdeklődőket. A Vigadó Kulturális és Civil Központ által koordinált programsorozat kezdete is jelzi, hogy közeledik az év vége.

A programok sora ezen a héten pénteken, az Angyali üdvözlet című kiállítás megnyitójával kezdődik. Az élővirágoknak és karácsonyi díszeknek köszönhetően a Vigadó Díszterme szinte mesevilággá változik a kiállítás alatt. Jövő héttől nyílik meg az adventi vásár a városközpontban. A könyvtár előtti teret idén is belengi majd a forralt bor illata. Az egységes faházakban a meleg italok mellett kürtös kalácsot, édességet és karácsonyi ajándékokat is vásárolhatnak majd.

Adventi vasárnapokon 16 órától várják majd gyertyagyújtásra az érdeklődőket a katolikus templom melletti téren, ahol hetente más-más történelmi egyház közössége ad műsort. Első alkalommal, november 27-én mind a négy egyház közreműködik, az első adventi gyertyát Zsombok László polgármester gyújtja meg.  Szintén ezen a napon láthatják a József az álmok királya című színdarabot a katolikus egyház ifjúsági csoportjának előadásában.

December 3-án, a III. UPC-Monor Jégfesztivállal veszi kezdetét a január végéig tartó korcsolyaszezon. A Balassi utcai sporttelepen kialakított pálya megnyitóján minden korosztály érdeklődésére számítanak a szervezők. A gyerekek a népszerű Holló Együttes koncertjén szórakozhatnak, a fiatalok kedvéért Monorra érkezik a Kelemen Kabátban, míg az idősebbek kedvéért a magyar blues királyát Deák Bill Gyulát hívták meg a szervezők! A koncertek mellett jégtánc-bemutató, kvízjátékok és sok meglepetés várja az érdeklődőket. Ezen a hétvégén érkezik városunkba Monori Mikulás is, aki több helyszínen is felbukkan majd városszerte.