Országosan ismert és elismert művészek érkeznek ismét Monorra

2016. november 9., szerda, 15:48

A Vigadó Kulturális és Civil Központ alapítása óta sok országosan is ismert és elismert művész érkezett már városunkba. Közülük sokan a legmagasabb állami kitüntetésekben részesültek: megkapták a Magyar Köztársasági Érdemrend különböző fokozatait illetve Kossuth- és Liszt-díjas előadók. Az előttünk álló napokban több műfaj hazai kiválóságai is megfordulnak Monoron.

November 11-én, pénteken Balázs János Liszt Ferenc-díjas zongoraművészt, az idei Prima Primissima díj zenei kategóriának egyik jelöltjét köszönthetjük városunkban. Magyar Rádió – 1956 címmel készülnek közös koncertre Mocsári Károllyal, városunk díszpolgárával. A még mindig fiatal zongoraművész hitvallása szerint a zene a lélek legmélyebb és legőszintébb érzelmeiből születhet meg. A zene iránti igényessége és alázata garantálja a hallgatóság számára a legmagasabb művészi értéket Monoron tartott koncertén is.

Másnap, november 12-én a filmes és fotós világ művészei látogatnak a Vigadóba. Ezen a napon tartják a három évvel ezelőtt életre hívott Monori Bortárs Filmfesztivál díjátadóját. A filmek és egyéb mozgóképek fesztiválját szervező Monor Környéki Strázsa Borrend, Hegyessy Lions Club és Kultpince célja volt hogy a valódi termelői kultúra megbecsülése növekedjen az igényes filmes és fotós (művészeti) ábrázolásnak köszönhetően. A megnyitón közreműködik Eifert János fotóművész és Péterffy András filmrendező is.

A könnyű- és népzenei műfajt kedvelők is találnak kedvükre való programot. Az X-Faktor negyedik szériájának győztese, Danics Dóra is színpadra lép a CimbaliBand november19-i koncertjén a Művelődési Házban. A zenekar 2015-ben a Petőfi Rádió „Év felfedezettje” lett, tavaly a World Music Chart top 10 zenekara közé kerültek. Zenéjük remekül ötvözi a kelet-európai életérzést a népzenével, és a közönség által kedvelt modern zenei stílusokkal. A zenekar egy igen különleges hangszer, a cimbalom hangját fűszerezi egy kis jazz-el, latin zenével, balkáni ritmusokkal és egy sejtelmes női énekhanggal. A koncertet követően táncház a Lelkes zenekarral!

December elején pedig ismét megkezdődik a korcsolyaszezon Monoron! A nagyszabású megnyitó rendezvényre újabb remek fellépőket várunk, melyről részletes információt jövő hét elejére ígértek a szervezők.