Októberben tartotta a képviselő-testület a közmeghallgatást

2016. november 2., szerda, 12:12

2016. október 17-én délután várták a minden évben szokásos közmeghallgatásra az érdeklődőket a Vigadó Dísztermébe. A formailag képviselő-testületi ülésnek számító nyilvános fórumon bármilyen lakossági észrevételt megoszthatnak ilyenkor a monoriak a város vezetésével.

Az elfogadott napirendi pontok szerint elsőként dr. Zsombok László polgármester tájékozatta az érdeklődőket az önkormányzat gazdálkodásáról. Beszámolójából kiderült, hogy az első félévben minden jelentős adónemből sikerült az egy félévre várt bevételeket túlteljesíteni, így év végére elképzelhető, hogy a vártnál több bevétel folyik be a város kasszájába. Örömteli, hogy jelenleg hitel nélkül gazdálkodik önkormányzatunk.

A második napirendi pontként polgármester úr az elmúlt egy év fejlesztéseit, beruházásait ismertette. Ezekről az önkormányzat rendszeresen beszámol a város megújult honlapján és a Strázsa újságban is. A következő napirend keretén belül Darázsi Kálmán alpolgármester tartott beszámolót az előző közmeghallgatáson és az azóta felmerült lakossági észrevételek kezeléséről.

Utolsó napirendi pontként idén is a lakossági észrevételek következtek. Egy környékbeli lakos kérdéseként felmerült a vásártér hasznosításának kérdése. Zsombok László válaszában elmondta, hogy szóba került a terület lakóövezetként való hasznosítása. Ez jelenleg semmilyen konkrétumot nem jelent, ami biztosan elmondható, hogy a vásártér területe a legnagyobb olyan belterületi ingatlanja a városnak, ahol családi házas lakóterület kialakítására lehetőség van.

Több hozzászóló is joggal panaszkodott a vasútállomás és környékének állapotára. A város vezetőinek válaszából kiderült, hogy a képviselő-testület is tisztában van a MÁV által üzemeltetett ingatlanok állapotával; legyen szó parkolóról, aluljáróról vagy magáról az állomásról. Monor részéről szeretnének erre megoldást találni, ezért többször kezdeményezték a MÁV-nál az épület üzemeltetésének átvételét, ám a vasúttársaság részéről a tárgyalások nem tudtak megkezdődni.

Zsombok László – szintén lakossági kérdésre válaszolva – elmondta, hogy terveik között szerepel a Petőfi utcai kisegítő iskola hasznosítása. Az épület esetleges felújításával együtt a Petőfi utca - Virág utca és Széchenyi utca közötti szakaszának – parkjának rendezése is megtörténhet a közeljövőben. Több közvilágítást érintő észrevétel is érkezett, ezekről a Strázsa újság következő számában és a www.monor.hu oldalon olvashatnak részletesen.