Korlátozza az önkormányzat a közterületi alkoholfogyasztást

2016. november 28., hétfő, 08:29

Rendszeresen érkeztek jelzések Monor vezetése felé, hogy a város több pontján jelent problémát a közterületi alkoholfogyasztás. Egyes üzletek környezetében állandó szemetelés és hangoskodás; játszótereken és közutakon összetört üvegek jelezték, hogy tenni kell valamit ebben az ügyben a lakosság többségének nyugalma érdekében.

A jogos panaszokat mérlegelve döntött úgy a képviselő-testület, hogy korlátozza a közterületi alkoholfogyasztást. Az októberben meghozott rendelet szerint, december 1-jétől tilos alkoholt fogyasztani Monor közterületein. Ez alól természetesen mentesülnek azok a vendéglátó egységek, melyek közterület-foglalási engedéllyel rendelkeznek kültéri teraszaikra. Jellegéből adódóan kivételt jelent a pincefalu teljes területe is. Alkalmanként, bejelentett rendezvények esetében továbbra is lehet majd alkoholt fogyasztani, például a közelgő adventi vásár és adventi gyertyagyújtások alkalmával.

Az önkormányzat reméli, hogy ezzel a rendelkezéssel hozzá tud járulni a rendezettebb közparkok és a jobb városkép kialakulásához. A Monori Rendőrkapitányság vezetőivel egyetértésben meghozott döntés várhatóan segít majd a rendbontások és garázda cselekmények visszaszorításában is.