Javában zajlanak az adventi előkészületek

2016. november 10., csütörtök, 09:53

Alig néhány hete értek véget az őszi napsütésben szervezett szabadtéri rendezvények, már az adventi időszak előkészületei zajlanak a városban.

Ünnepi fényben címmel szervezik idén is a karácsony előtti hetek rendezvényeit, melynek neve is mutatja, hogy fénybe borul majd a város. Ennek leglátványosabb eleme, a körforgalomban lévő szökőkút fényfüzére a napokban helyére került. A városközpont fáinak díszítése is javában zajlik, a következő néhány napban tesztüzemként működés közben is láthatják majd az érdeklődők.

Az adventi városi rendezvények sorát idén is a Vigadó Dísztermében rendezett Angyali üdvözlet című kiállítás nyitja. Az élővirágokkal és karácsonyi díszekkel dekorált hatalmas terem szinte mesevilággá változik másfél hétre. Adventi vasárnapokon 16 órától várják majd gyertyagyújtásra az érdeklődőket a katolikus templom melletti téren, ahol hetente más-más egyház közössége ad műsort. Szintén ezen a téren lesz a városi karácsony december 17-én.

Ebben az időszakban nyílik meg ismét a Balassi úti sporttelepen a korcsolyapálya, melyhez a palánk építése még a héten megkezdődik, jövő héttől már a jeget készítik a szakemberek. A december 3-i nyitórendezvényre is gőzerővel készülnek a szervezők, részletes program napokon belül várható!