Folyamatosan fejlődő kommunikációra törekszik Monor vezetése

2016. november 7., hétfő, 16:23

Monor Város Önkormányzata mindig is fontosnak tartotta a lakosság való párbeszédet, melyek mára már a kornak megfelelő formában zajlanak. Fontos szerepet tölt be a tájékoztatásban a város megújult honlapja és a folyamatosan frissített facebook oldal is.

A közösségi média térhódítására reagálva 2015-ben döntött úgy a városvezetés, hogy Monor jelenjen meg a legnépszerűbb közösségi oldalon, a facebookon is. A Monor város hivatalos oldalaként megtalálható oldal rendszeres, napi információkkal szolgál Monorról. A város vezetése és a szerkesztők is naprakészen válaszolnak ezen a közvetlen felületen a lakossági felvetésekre. Több mint 3000 követővel a legdinamikusabban fejlődő városi facebook oldal a környező, Monornál nagyobb városok között is. A facebook oldal elindítása után Instagramon is megjelent városunk: @monorvaros megjelöléssel érhetik el a felhasználók.

A Monorról szóló hírek, beszámolók folyamatos megjelentetése kapcsán merült fel egy új, helyi híreket középpontba helyező honlap ötlete. A márciusban elindult, monori és Monorhoz kötődő fejlesztők által kialakított weboldalt naponta közel ezren olvassák. A kötelező önkormányzati tartalmak mellett rendszeresen frissített hírekkel, lakossági fotópályázattal, programajánlókkal és sporthírekkel várja az oldal az érdeklődőket. A www.monor.hu weblapon Monori Büszkeségfal mutatja be a legfontosabb fejlesztéseket, beruházásokat a városban. A rendszeres és naprakész tartalomról a képviselő-testület döntése értelmében a Vigadó Kulturális és Civil Központ gondoskodik.

Az új weboldal kifejezetten jó visszajelzéseket kapott, ezért a városvezetés úgy döntött, hogy benevezi a megújult városi honlapot az ország legrangosabb online marketingkommunikációs megmérettetésére Az Év Honlapja pályázatra. A kategóriák szerinti nevezőket elismert tagokból álló szakmai zsűri értékeli és elemzi. A már beadott nevezést követően folyamatosan figyelik a honlapokat, amiben igen jól szerepel városunk oldala: az online elemzéseket figyelembe véve a legjobb tartalmi indexszel rendelkezik a több tucat weboldal közül. A szakmai zsűri mellett közönségszavazást is hirdettek, ennek részleteit a www.evhonlapja.hu oldalon olvashatják és adhatják le voksaikat.

Monoron a helyi televíziós adást a Gemini Televízió stábja készíti. Hosszú idő után, idén komoly beruházásról döntött a képviselő-testület, hogy a digitális adások kínálatában is látható legyen a televízió műsora. Közel tízmillió forintos fejlesztés során az elavult SD analóg rendszer helyett egy korszerű HD stúdiót rendeztek be. Beszerzésre került többek között három JVC ProHD kamera, egy videó keverő, monitorok, hangpult, számítógépek, feliratozó program, melyeknek köszönhetően 16:9 képarányú, 1980x1020 felbontású adás készíthető szeptember óta. Mind a stúdió épülete, mind a most beszerzett eszközök nagy része a város tulajdonában vannak. A televízió vezetése folyamatos tárgyalásokat folytat a szolgáltatóval, hogy a csatorna a közeljövőben felkerüljön a digitális adások kínálatába is. Addig is honlapjukon, a www.geminitv.hu címen tekinthetik meg HD minőségben rögzített adásaikat.

 

Monor vezetése és a képviselő-testület mindent megtesz, hogy megfelelő minőségű és gyors kommunikációval tudja tájékoztatni a lakosságot! Böngésszék honlapunkat, kövessék Monort a közösségi oldalakon, nézzék a városról szóló televíziós adásokat és jelezzenek vissza az önkormányzat részére bármelyik, Önöknek kényelmesen elérhető médiafelületen!