A monori Bokros Blanka remekül szerepel a rövidpályás úszó országos bajnokságon

2016. november 4., péntek, 09:44

Hallhattak már a Monori SE korábbi versenyzőjéről, Bokros Blankáról, aki városunkból indulva az MTK versenyzőjeként a felnőtt úszóválogatott kerettagságig jutott. A még csak 17 éves sportoló tagja volt a 2015-ben Bakuban szereplő I. Európai Játékokra utazó csapatnak is. Korosztályában 50 méteres medencében az idei országos ranglista második legjobb eredményt úszta legerősebb számában 200 pillangón, mely távon tegnap a felnőtt rövid pályás országos bajnokság döntőjében láthattuk.

Blanka a monori uszodában egy októberi korosztályos versenyen

A monori lány több úszásnemben is versenyez Százhalombattán, a szerdától szombatig zajló versenyen. Az OB első napján 200 méter mellúszásban a 15. helyen végzett, fő számát a 200 pillangó versenyeit pedig csütörtökön rendezték.  Az előfutamokat követően kilencedik helyen állt, azonban a junior Eb és ifjúsági olimpia győztes Késely Ajna visszalépése miatt szerepelhetett a délutáni döntőben. Abban a döntőben, ahol világszinten is bombaerős mezőny állt rajtkőre: a háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinka, az Európa-bajnok Jakabos Zsuzsanna, az ifjúsági olimpiai bajnok Szilágyi Liliána és az Európa-bajnok, olimpiai bronzérmes Kapás Bogi is érdekelt volt a szám döntőjében.  

   

Blanka végig remekül versenyzett, jól tartotta magát a nála évekkel idősebb és tapasztaltabb versenytársaival szemben is. Szoros versenyben, holtversenyben ötödik helyen végzett, Kapás Bogival együtt célba érve. A számot természetesen a minden számban remeklő Hosszú Katinka nyerte.

A verseny mai és holnapi napján is érdekelt lesz a monori lány. A 100 méteres pillangóúszás előfutamait ma délelőtt rendezik, a zárónapon pedig a 200 méteres gyorsúszás nevezői között láthatjuk. Remek eredményéhez gratulálunk, hajrá Blanka, HAJRÁ MONOR!