A gyengébb nem volt az erősebb a hazai pályán játszó csapataink közül - hétvégi sporteredmények

2016. november 2., szerda, 10:27

A nemzeti bajnokságokban szereplő csapataink hazai pályán szerepeltek a hosszú hétvégén. A Monori SE férfi kosárlabda, férfi és női labdarúgó csapatai közül csak a hölgyek tudták győzelemmel zárni az aktuális fordulót.

Az NBII-es női labdarúgócsapat tovább folytatja remek szériáját, sorozatban hetedik bajnokiján is nyerni tudott. A Fehér Tamás által vezetett együttes 7-0 arányban győzte le a PMFC csapatát, két remek egyéni teljesítménynek köszönhetően: Pirót Terézia és Nagy Viktória is mesterhármast ért el. A lányok második helyen állnak a tabellán a DVTK mögött, akik egyedüliként győzték le a monori csapatot az idei szezonban.

A forduló előtt a tabella élén álló férfi felnőtt csapat a közvetlen üldöző Jászberényt fogadta – így jogos volt a mérkőzésre használt rangadó kifejezés. A csapatok is érezhették a tétet, a meccs első felében kemény belépőktől sem mentes mezőnyjáték volt jellemző. A Monori SE játékosai folyamatosan próbálkoztak, de nem tudták feltörni a jól záró vendégvédelmet. A második félidő elején gyorsan változott az állás – sajnos számunkra kedvezőtlenül. Szögletet követően, hatalmas gólt szerzett a Jászberény FC: Tisza félfordulatból kapásból rúgott el egy kipattanót, melybe esélye sem volt beleérni az egyébként jól védő Bozsónak. Ezzel a momentummal egyben a mérkőzés végeredménye is kialakult, első vesztes meccsét játszotta hazai pályán a Monori SE.

A férfi kosárlabda csapat a Budapest Honvéd U23 csapatát fogadta. A bajnokságot két győzelemmel és egy vereséggel kezdő együttesünk győzelmi reményekkel lépett pályára. Az első negyedben fej-fej mellett haladt a két gárda, az első szünetet követően azonban beindult a triplagyár a vendégeknél. Gyors egymásutánban három hárompontost is kapott a Monori SE, miközben a támadások is akadoztak, így percek alatt tízpontos előnybe került a Honvéd fiatal csapata. A mérkőzés hátralévő részében mindet megtett az egyenlítésért együttesünk, de ez nem volt elég. Bár két pontra sikerült felzárkózni a negyedik negyed közepére, a végén 76-65 arányú vereséget szenvedtünk.