Megkezdődött a Szilánkok '56 című kiállítás berendezése

2016. október 20., csütörtök, 07:34

A város főterén látványos installáció emlékezteti a járókelőket az 1956-os forradalom eseményeinek közelgő évfordulójára. A könyvtár elé telepített, több héten át látható örökmécses, zászló és korabeli tárgyak a Szilánkok '56 címmel, vasárnap nyíló kiállítás első elemei.

Monor város önkormányzata méltó módon szeretne megemlékezni a 60 évvel ezelőtt történtekről, ezért rendhagyó, helyi hősöket és emlékeket középpontba állító kiállítás szervezéséről döntött. A Vigadó Kulturális és Civil Központ koordinálása mellett létrejövő kiállítás rendezésében több szakember is közreműködik. A kiállítás célja, hogy közösen emlékezzünk a monori eseményekre és saját hőseinkre.

A szervezők szeretnénk, ha 1956 monori mártírjai is hús-vér emberekként, eseményei izgalmas történetekként, áldozatai a fiatal generációk példaképeiként jelennének meg. A kiállítás tárgyi emlékei között járművek, fegyverek, láncok, repeszek, szilánkok emlékeztetnek a forradalmi időkre. Az október 23-án nyíló kiállítás november 30-ig látogatható a Dr. Borzsák István Városi Könyvtárban.