Kettős kosárlabda siker a hét eleji mérkőzéseken

2016. október 11., kedd, 15:32

Hétfőn este hazai pályákon szerepelt a Monor SE női és férfi felnőtt csapata is. Fordulatos mérkőzéseken sikerült mindkét gárdának kiharcolnia a győzelmet.

A női csapat a Pest megyei bajnokság első fordulójában a nagykőrösi Pityke KSE csapatát fogadta a József Attila Gimnázium tornacsarnokában. A bajnoki címvédő monori együttes jobban kezdte a mérkőzést, az első negyedben folyamatosan vezetni tudott. A fiatal játékosokból álló ellenfél a második negyedre melegedett be igazán; a szünetben már két pontos vendégvezetést mutatott az eredményjelző.

A második félidőben mindkét csapat hullámzó játékot mutatott, szinte végig fej-fej mellett haladva szereztek pontokat. A vendégek kettő perccel a meccs vége előtt négy pontos előnyre tettek szert agresszív letámadásukkal, amit jó időkéréseknek köszönhetően ki tudott egyenlíteni a Monor. A mérkőzés végén hol az egyik, hol a másik csapat vezetett egy ponttal. Az utolsó másodpercekben az egész meccsen jól játszó Szűcs Rita – 22 pont, 12 lepattanó – higgadt tudott maradni, egy faultot követően mindkét büntetőjét értékesítette, ezzel alakult ki az 57-56-os végeredmény. A mutatott, idény eleji játékkal a vártnál nehezebben, de sikerrel vette az első akadályt a címvédés felé a Monor SE női felnőtt csapata.

A férfi gárda a Hepp-kupa keretében lépett pályára a Szterényi József Szakiskola csarnokában. Az NBI/B-s és alacsonyabb szinten játszó csapatok országos kupasorozatában a MAFC-Martos csapatát fogadták. A két csapat azonos bajnokságban – az NBII Közép B csoportjában – szerepel, mindketten győzelemmel rajtoltak a múlt héten. Fordulatos mérkőzést láthattak a csarnokba kilátogató szurkolók, az első szünetben a hazai csapat, a félidőben a vendégek vezettek. A nagyszünetet követően sikerült megragadni a kezdeményezést, ennek köszönhetően több mint 10 ponttal, 81-69 arányban nyerte a mérkőzést a Monor SE együttese és jutott be kupasorozat harmadik fordulójába.

Mind a férfi; mind a női gárda Monoron játssza következő mérkőzését. A fiúk az NBII első hazai meccsén a Tehetséges Fiatalok fantázianevű együttes U23-as csapatát fogadják október 14-én, pénteken 19 órától a Szterényi iskola csarnokában. A lányok házi rangadón lépnek pályára október végén. A tavalyi hazai pályájukon, szintén a Szterényiben szerepelnek, a Monor SE „Szedd ki” névre keresztelt, főleg serdülő és kadett játékosokból álló felnőtt csapata ellen. HAJRÁ MONOR!