Idén is meghirdették a „Monor Város Legsportosabb Iskolája” vetélkedést

2016. október 5., szerda, 08:07

Az Emberi Erőforrások Bizottsága által koordinált, egész tanéven át tartó játékos verseny célja, hogy az általános iskolások minél aktívabban vegyenek részt a város sport és tömegsport életében. Az eddigi években hat versenyszámban – kosárlabda (streetball), futás (külön váltó és síkfutás), úszás, sakk, labdarúgás – mérték össze erejüket a monori diákok. A bizottság kezdeményezésére az idei évben kiegészülhet a verseny a májusi Strázsahegyi Tekerő kerékpárversennyel is.

Hagyományosan az első versenyszám a streetball. A Kossuth Lajos Általános Iskola által szervezett számot már meg is rendezték szeptember 29-én a Balassi utcai sporttelepen. A négy általános iskolából 64 csapatban, közel 200 diák mérte össze játéktudását. Az egész délután át tartó versengést követően, három korcsoportban dőlt el, hogy kik a legügyesebb kosarasok. A 3-4. osztályos lányok között a Kossuth iskola diákjai nyertek: a lányok között a Fazekas Kitti, Kolompár Izabella, Pálfai Kármen, Zöldi Nóra; míg a fiúknál a Bajkai Ádám, Czövek Szabolcs, Simon Levente, Sólyom Krisztián alkotta csapatok győztek.

Fotó: Kossuth Lajos Általános Iskola

Az 5-6. osztályos lányoknál a Gazda Renáta, Kolta Regina Zatykó Bettina alkotta Nemzetőrös csapat nyert, míg a fiúknál a Bihari Bendegúz, Juhász Ádám, Kocsis Jonatán, Ohát Viktor összetételű Kossuthos csapat nyert. A legidősebbek versenyében szintén a Kossuth Lajos Általános Iskola tanulói végeztek az élen. A Bárány Éva, Kasó Tímea, Molnár Flóra, Sólyom Míra illetve a Csernus Marco, Gombár Dominik, Lendér Soma, Molnár Attila által alkotott csapatok végeztek az élen.

Az egyes korcsoportok további helyezettjeit az alábbi linkre kattintva, városunk honlapján olvashatják: iskolák közötti streetball verseny eredményei. A 92 mérkőzést követően kialakult a versenysorozat jelenlegi állása:

  1. hely: Kossuth Lajos Általános Iskola (63 pont)
  2. hely: Ady Úti Általános Iskola (25 pont)
  3. hely: Nemzetőr Általános Iskola (24 pont)
  4. hely: Jászai Mari Általános Iskola (5 pont)
Fotó: Kossuth Lajos Általános Iskola

A folytatásra sem kell sokat várni, október 13-án a József Attila Gimnázium szervezésében az atlétikai váltóbajnokság lesz a verseny következő fordulója.

A képviselő-testület fontosnak tartja az iskolán kívüli sportolási lehetőségeket és a szervezett keretek közötti állandó sportfoglalkozásokat is. Minden versenyt más-más iskola bonyolít le, melyek szervezésben nyújtott közreműködésüket ezúton is köszöni a város vezetése. A lelkes pedagógusok szervezőmunkájának köszönhető, hogy minden tanév végén ki derül, hogy melyik iskola Monor város legsportosabb iskolája.