Beszámoló a közvilágítás fejlesztéséről

2016. október 26., szerda, 11:36

Tavasszal hallhattak róla először a monoriak, hogy jelentős közvilágítás fejlesztésről döntött a képviselő-testület. A döntést és előkészítést időben megkezdve, remélték, hogy a téli időszakra elkészülhet a fejlesztés jó része, azonban a szolgáltató nem volt ennyire rugalmas.

A márciusi-áprilisi megkereséseket követően a DÉMÁSZ munkatársaival sok esetben csak a nyár második felében sikerült a helyszíni bejárásokra időpontot egyeztetni. Az elhúzódó tárgyalások miatt összesen öt helyre tudta az önkormányzat eddig megrendelni a lámpatesteket: a Váczi Mihály köz, Batthány utca, Liszt Ferenc utca, Kinizsi köz, Széchenyi utca lakói számíthatnak rá, hogy a közeljövőben megkezdi a munkát a szolgáltató.

A többi tervezett helyszín kapcsán október végére ígérte a DÉMÁSZ az árajánlatokat, ám az eddigi tapasztalatok szerint arra lehet számítani, hogy nem sikerül betartani az ígért határidőket. A képviselő-testület döntése értelmében a következő helyeken kerül fel 1-1 új lámpatest: Strázsa-hegy Kadarka sor, Kossuth Lajos utca Vásártár felőli vége, Szatmár utca, Péteri út, Székely Bertalan köz. Emellett 6-6 új lámpát épít ki, várhatóan 2017. végéig a szolgáltató az Ipar utcában és a Pince utcában.