A hét hátralévő része ismét programokban bővelkedik Monoron

2016. október 6., csütörtök, 09:52

Októberben is rendszeresek az olyan hétvégék, amikor minden napra jut közösségi program amely sok érdeklődőt szólít meg. Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc eseményeiről ökumenikus imaóra keretében emlékeznek meg az Ady Úti Általános Iskolában október 6-án 18 órától. Másnap, a református temetőben idén állított emlékműnél folytatódik a megemlékezések sora, a szervező Vitézi Rend 18 órától várja az érdeklődőket.

A legszebb királylány, a legbátrabb királyfi címmel várja az érdeklődőket a Dr. Borzsák István Városi Könyvtár Kádár Annamária előadására. A hetedikén 17 órakor kezdődő előadás az eredetileg meghirdetett helyszín helyett a Vigadó Kulturális és Civil Központ Dísztermében kerül megrendezésre. A belépés ingyenes, szeretettel várnak minden kedves érdeklődőt!

Szombaton szintén a Vigadó Díszterme lesz a helyszíne egy újabb kiváló előadásnak. Ismét városunkba látogat a Kossuth-díjas Berecz András. A méltán népszerű előadóművész a Magyar Népmese Napja alkalmából szórakoztatja a nagyérdeműt ízes tájszólásával és remek humorával. Érdemes még a holnapi napon megvenni a belépőjegyet, mert már csak korlátozott számban érhetőek el jegyek!

Október 9-én vasárnap szervezik meg az idei utolsó kisállatbörzét a vásártéren. Az évente hat alkalommal szervezett vásár Közép-Európa egyik legnagyobb ilyen jellegű eseménye. Az ide érkező több ezer látogató jó hírét viszi Monornak országszerte és határainkon túl is. A börzével egy időben, vasárnap délelőtt kerül sor a Városi Uszodában a Pest megye csapatbajnokság harmadik fordulójára. Pest megyei nagyvárosok legjobb korosztályos úszói ugranak medencébe, köztük természetesen a Monor SE úszó szakosztályának versenyzői is.  Szintén ezen a napon szervez jótékonysági koncertet a Kossuth Lajos Általános Iskola. 18 órától az autentikus kubai tánczenét játszó La Movida együttes lép fel a Művelődési Házban tartott rendezvényen.

Városunkban fontos szerepet töltenek be a civil szervezetek, és az általuk szervezett programok. A Vigadó Nonprofit Kft. ezért minden évben elkészíti a város programtervét. Kérjük, ha jövő évben terveznek olyan rendezvényt, melyet szeretnének ebben a programtervben megjeleníteni küldjék vissza a szükséges adatlapot, melyet az alábbi linkre kattintva tölthetnek le: városi programterv 2017.

Reméljük, hogy minden kedves érdeklődő talál kedvére való szabadidős programot Monoron!