Újjáéledt a régi hagyomány

2016. szeptember 19., hétfő, 09:43

Szép és hasznos hagyományt élesztett újjá – megújított formában - a városvezetés a tavasszal meghirdetett Tiszta udvar, rendes ház pályázattal. A kitüntetés célja a környezet érdekében vállalt egyéni felelősség erősítése és a közösségformálás.

A rendezett környezetnek nem csak szépsége adja értékét. Jót tesz az egészségnek, hiszen a szemétben sok rossz megterem. És ami a legfontosabb, visszahat a gazdájára, mert aki rendet tart maga körül, annak általában rend van a fejében is.

A helyi környezet szépítése érdekében tett lakossági erőfeszítéseket évente egy alkalommal, négy kategóriában díjazza a monori önkormányzat.

Családi ház, társasház, utcatömb/útszakasz, illetve székhely kategóriákban olyan magánszemélynek, lakóközösségnek és gazdasági társaságnak adományozható az elismerés, amely a terület rendben tartásával, felvirágoztatásával, példa értékű fenntartásával hozzájárul Monor városszépítéséhez, a kulturált állapotú lakóövezeti környezet fejlesztéséhez és környezetvédelméhez. Az elismerést idén először pályázat útján ítélték oda a dolgos kerttulajdonosoknak.

 

2016-ban Tiszta Udvar, Rendes Ház elismerésben részesült ingatlantulajdonosok és díjazott ingatlanaik:

Családi ház kategóriában

 

Hörömpő Gizella – Bem József utca

Szabó Károly – Wesselényi u. 13.

Kriskó Szél Ágnes – Kinizsi u. 7/A.

özv. Szabó Károlyné – Dózsa György út 64.

Hevesi Ditta – Rákóczi u. 52.

Győri Anett – Bocskai u. 5.

Vladár Miklós – Turner Ferenc u. 4.

 

Társasház kategóriában a Balassi u. 21./D alatti társasház

 

Pince kategóriában Kriskó András pincéje a Strázsa hegy 9417/10 hrsz alatt

 

Minden díjazottnak gratulálunk és további szorgos munkát kívánunk! Jövő tavasszal pedig várjuk az új pályázatokat! Reméljük, hogy sokan csatlakoznak majd a kezdeményezéshez, amelynek köszönhetően még több rendezett porta jelzi majd, hogy a monoriak törődnek a környezetükkel!