Kéklámpás nap Monoron

2016. szeptember 14., szerda, 10:14

Immár második alkalommal 2016. szeptember 10-én, a monori sportpályán került megrendezésre a „Kéklámpás Nap” elnevezésű családi nappal egybekötött rendezvény.


A rendezvényt Pogácsás Tibor államtitkár nyitotta meg és köszöntötte a résztvevőket. Az államtitkár hangsúlyozta, a kéklámpásokra a baj esetén mindig lehet számítani, hozzájuk bátran fordulhatnak az emberek, mert a segítség biztosan nem marad el. A köszöntő szavait követően Branyiczky Márk tű. ezredes, a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója méltatta a közös együttműködés fontosságát, hatékonyságát, az események felszámolása során tapasztalható egymásra utaltságot. Az igazgató kiemelte, hogy a mindennapi közbiztonság megóvása érdekében nagy szerep jut a rendőrökre és tűzoltókra. Szolgálatuk teljesítése közben, akár saját életük kockáztatása árán is biztosítják a rendet, megvédik az állampolgárok vagyonát és életét. A mentősök pedig minden bajba jutottnak segítenek, gyakran nehéz körülmények között, hatalmas felelősséggel a vállukon. E három terület szakemberei sokszor az utolsó esélyt jelentik a bajbajutottak számára, közösek az erőfeszítéseik, közös az áldozatvállalásuk, a munkájuk valódi hivatás.
 


A megnyitót követően kezdetét vette az egésznap tartó rendezvény. A kilátogatók számára lehetőség nyílt légzésvédelmi eszköz használatával füstsátor kipróbálására, nyílt tálcatűz oltására, a gépjármű fecskendők megtekintésére, a különböző szakfelszerelések szemlevételezésére. Területi Tűzmegelőzési Bizottság sátrában megismerkedhetett a tűzoltók által használt felszerelésekkel, a különböző ügyességi játékok és tesztlapok segítségével lemérhették az érdeklődők a tűzvédelmi jártasságukat. A rendezvényt megelőzően széles körben meghirdetett rajzpályázatra beérkezett művek elbírálása is megtörtént, melynek során az indulók értékes nyereményeket nyerhettek. A nap végén látványos bemutatóra került sor, mely során testközelből mutathatták be mindenki számára a három szervezet mindennapi munkáját.


A rendezvényen készült további fényképeket városunk facebook oldalán, az alábbi linkre kattintva tekinthetik meg: Kéklámpás nap
Forrás: Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság