Idén másodszor is együtt mozdult meg a város

2016. szeptember 27., kedd, 10:29

A tavaszi sikeres kezdeményezés után szeptember utolsó vasárnapján is megrendezte a Vigadó Kulturális és Civil Központ a Mozdulj MonorON családi és sportnapot. A ragyogó őszi napsütésben kora délutántól várták a programok a mozgásra vágyókat.

A rendezvény részeként, a programhoz csatlakozó monori Tenisz Club bemutató edzéseket tartott a szomszédos sporttelepen. Óvodás kortól bemutatkoztak a tagok, így az érdeklődők is megismerhették, hogy milyen szórakoztató módon tanulják a tenisz alapjait a legkisebb monori teniszesek. Minden korosztály bemutatkozó edzését követően többen is kipróbálták a legnépszerűbb ütőjátékot.

A sport köré épülő napon az ügyességüket is megmutathatták a vállalkozó szellemű látogatók. Különleges kerékpárokat próbálhattak ki: velocipéd, monocikli, ellentétes kormányzású kétkerekű várta a gyerekeket. Nagy népszerűségnek örvendett a rekeszépítés, melyen a legügyesebb résztvevő 14 rekesz magasságú torony tetején is fent tudott maradni.

Az aerobikos programot Pap Alexandra nyitotta az uszoda mellett felállított színpadon. Gyermeket és családokat is megmozgató bemutatója remek bemelegítés volt az őt követő, hatszoros aerobik világbajnok Katus Attila tornája előtt. A másodszor Monorra érkező sportolót baráti hangulatban várták az érdeklődők, aki rövid átmozgatás után, fél órás, egész testet átmozgató tornát tartott a szép számú közönségnek. Ezt követően is sokáig maradt a rendezvényen, ahol sokan ismerkedhettek meg vele közelebbről is.

A tavaszi programhoz hasonlóan ez alkalommal is a közös, városi futáson vettek részt a legtöbben a délután során. A két távon indított futásra több mint kétszázan regisztráltak. Előbb a városközpontot érintő rövidebb szakasz rajtolt el, a 2200 méteres távot Verbősy László teljesítette a leggyorsabban, őt Szőke Bence és Kiss Tamás követték. A hosszabb öt és fél kilométeres, Tavas parkot is érintő távot Bajkai Tamás futotta le legrövidebb idő alatt, megelőzve Darázsi Kálmánt és Márk Istvánt.

A késő délutánig tartó rendezvényt jógázással zárták a látogatók. A Kántor Tamás jógaoktató közreműködésével megvalósult program során közelebbről megismerhették a jóga jótékony hatását és élettani előnyeit a résztvevők. A szervezők remélik, hogy minden mozgás iránt érdeklődő jól érezte magát, és jövőre újra együtt mondhatjuk, hogy „Mozdulj MonorON”!

További képeket városunk facebook oldalán,  az alábbi linkre kattintva tekinthetnek meg: Mozdulj MonorON.