Elkészültek a városi sportcsarnok végleges tervei

2016. szeptember 26., hétfő, 09:18

Az elmúlt néhány hónap legfontosabb fejleménye a sportcsarnokkal kapcsolatban, hogy véget ért a tervezési szakasz, aminek eredményeképpen elkészültek a kiviteli tervek. A tervezéssel megbízott A3 Építész Kft. igyekezett minden felmerülő igényt és ötletet figyelembe véve olyan épületet tervezni, mely a sportolási lehetőségek mellett a kulturális és egyéb rendezvények igényeit is maximálisan kielégíti majd.

Mint ismert, a kormány tavaly év végén hozott határozatának értelmében 2017. év végére kell elkészülnie a sportcsarnoknak. Az igények és a rendelkezésre álló pénzügyi források figyelembe vételével 1000 fő befogadóképességű épület megvalósítása mellett döntött a képviselő-testület. A civil szervezetek és intézmények véleményének meghallgatását követően született meg a döntés, hogy a Balassi Bálint utcában, az új orvosi rendelő mellett, a Lőcsei utca - Zólyom utca által határolt területen található üres ingatlan legyen a beruházás helyszíne. A lehetséges területek közül megközelíthetősége és az intézményekhez, iskolákhoz való közelsége miatt is ez tűnt a legjobb választásnak. Nem beszélve az uszoda és a sportpálya szomszédságáról, mellyel valóságos sport komplexummá válhat ez a városrész.

A kiviteli tervek készítésével párhuzamosan zajlott az építési engedélyeztetési eljárás, melynek végén kiadták az érvényes építési engedélyt. A jogerős építési engedély és a kiviteli tervek birtokában dönthet a város képviselő-testülete a közbeszerzési eljárás elindításáról – várhatóan október első felében.

Amennyiben a közbeszerzés a tervezett időpontban elindulhat, az év utolsó hónapjára akár a kivitelező kiválasztása és a szerződéskötés is megtörténhet. Ebben az esetben és megfelelő időjárási körülmények esetén akár már idén munkagépek érkezhetnek a területre és megkezdődhet a régen várt monori sportcsarnok építése.