Elfogadta a képviselő-testület a város második féléves programtervét

2016. augusztus 16., kedd, 09:49

A szokásoknak megfelelően az augusztusi szünet előtt tárgyalta a város vezetése a 2016. hátralevő részében tervezett monori programokat. A Vigadó Kulturális és Civil Központ minden évben összeállítja a civil szervezetek és intézmények rendezvényeivel kiegészített programtervet, melyből jól látszik, hogy a nyár végétől ismét remek kikapcsolódási lehetőségek várják a helyieket és az ide érkezőket. A részletes, minden leadott programot tartalmazó táblázatot az alábbi linkre kattintva olvashatják: Monor 2016. II. féléves programterv.

Augusztus 20. hagyományosan az egyik leglátogatottabb rendezvény Monoron. Idén késő délutántól várják az érdeklődőket a hivatalos programok, melynek csúcspontja idén is a 21 órakor kezdődő tűzijáték, és az azt követő Beatrice koncert lesz!  

Szeptemberben több, ingyenes program is lesz városszerte. Idén is csatlakozik Monor az Európai Mobilitási Hét programjaihoz, szeptember 16-án Autómentes Napra várják a családokat az uszoda parkolójába és a szomszédos játszótérre. A nagy sikerre való tekintettel ugyanitt rendezik meg ismét a Mozdulj MonorON programot, melyet ismét Katus Attilával tölthetnek az érdeklődők. Városi futás, gyermek és ügyességi vetélkedők várnak mindenkit. Ebben a hónapban lesz a Népzenei- és Néptánc Találkozó, valamint a rendőrség, a tűzoltóság és a mentősök közös Kék Lámpás Napja is.

Októberben több eseményből álló sorozattal emlékeznek meg a szervezők az 1956-os eseményekre Monoron is. Színházi előadások, kiállítás, ünnepi műsor és komolyzenei koncert is felidézi a 60 évvel ezelőtt történteket. A hónap elején a jól ismert, méltán népszerű, Kossuth-díjas előadóművész, Berecz András érkezik ismét a Vigadóba. Új rendezvénnyel is találkozhatnak az alkoholos párlatok kedvelői. Október végén, illusztris helyszínen, a Vigadó Dísztermében szerveznek, első alkalommal pálinkaversenyt.

Idén sem unatkoznak majd a népszerű téli sport kedvelői, hiszen ismét lesz jégpálya a városban! December 3-án tervezik a megnyitót, a jól bevált Balassi utcai helyszínen. A következő héten ismét érkezik Monori Mikulás és az egyre népszerűbb adventi programokra is várják majd az érdeklődőket. 

A részletes program letölthető városunk megújult honlapjáról, ahol a rendezvénynaptárban is követhetik a monori programokat. Reméljük, hogy mindenki talál maga és családja számára érdekes időtöltést és együtt mondhatjuk majd el az év hátralévő részében is, hogy Monor – jó itt élni!