Semmelweis nap alkalmából köszöntötték a monori egészségügyi dolgozókat

2016. július 6., szerda, 09:53

1992 óta köszöntik Magyarországon a magyar egészségügy napja, más néven Semmelweis-nap alkalmából az egészségügyi dolgozókat. Városunkban közel 10 éve szerveztük az első ünnepséget, melyre azóta is minden évben sor kerül, a meghívott monori orvosok, gondozók, asszisztensek, ápolók, védőnők és szociális területen dolgozók körében.

A július 5-i ünnepi műsor dr. Zsombok László Monor város polgármesterének köszöntőjével kezdődött, aki egy aktuális jó hírrel kezdte beszédét: egy friss kormányhatározat alapján várható a Pest megyei egészségügyi szakellátások fejlesztése valamint az érintett intézmények infrastrukturális megújítása. Majd így folytatta köszöntőjét: - Születésünk pillanatában mellettünk van a szülésznő, a szülészorvos, aztán a védőnő és később az orvos. Idősebb korban gondozók vigyáznak ránk. Ez a szolgálat nem könnyű feladat, ezért nem mindegy, hogy milyen értéknek látja a társadalom az orvost, az ápolót, a gyógyítót, a gondozót. Amikor egészségügyi, vagy szociális ellátásra van szükségünk, szinte mindent megadnánk az egészségünkért – mondta.

- Tudjuk, hogy a betegek sem luxuskörülményekre vágynak, hanem szűrővizsgálatokra és hosszú várakozás nélküli, korszerű orvosi ellátásra. Akkor tesszük jól a dolgunk, ha lehetőségeinkhez mérten mindent megteszünk azért, hogy a betegek ellátásához és mielőbbi gyógyulásához biztosítsuk a feltételeket – folytatta polgármester úr, majd kitért a helyi egészségügy jövőképére is. A városvezetésnek két fő feladata lehet: egészséges várost felépíteni és lehetőségekhez mérten megbecsülni a szolgálatokat végzőket. A város friss stratégiai terveibe beemelte az egészséges lakosság iránti vágyat és igényt is, melyben a jelenlévő dolgozók mind partnerei a városnak.

Végezetül megköszönte a jelenlévőknek a mindennapi áldozatos munkát, azt hogy az időnkénti nehéz körülmények között is reményt, támaszt és hitet adnak a segítségért folyamodóknak.

Az ünnepség további részében Balogh Tímea és Gippert-Turpinszky Béla a Madách Színház színművészei szórakoztatták remek dalaikkal az érdeklődőket, majd állófogadással ért véget a Semmelweis-napi ünnepség.