Újjáéled a régi hagyomány – idén ismét „Tiszta udvar, rendes ház” pályázat

2016. május 4., szerda, 13:27

Tiszta udvar, rendes ház – talán még a fiatalabbak emlékeznek azokra a táblákra, melyek a gondosan, rendben tartott családi házak falán függtek, sőt, némely ház falán még ma is látható a tábla Monoron. Kitüntetésnek érezte, akit megtiszteltek vele, s olyan komolyan vették a címet, hogy méltatlanság esetén el is vették azt az ingatlantulajdonostól.

Ezt a szép és hasznos hagyományt hívta újra életre a monori városvezetés. Május közepéig várják azokat a helyi ingatlan tulajdonosokat, akik szeretnék megmérettetni magukat. Minimális elvárás, hogy az ingatlan és az azon található épület, kert, udvar megjelenésében harmonikus, esztétikus legyen és az ingatlana előtti járda, árok, árokpart is gyommentesen, rendben legyen tartva.

Várják családi ház, társasház, telephely, valamint utca és utcaszakasz kategóriákban a jelentkezéseket. Családi ház kategóriában évente többen is, a további kategóriákban kategóriánként egy tulajdonos kaphatja meg az emléktáblát és a hozzá tartozó oklevelet. Az utcák, illetve utcaszakaszok vándorkupát kapnak elismerésül.

Jelentkezni a kitöltött adatlap és digitális fényképek leadásával lehet személyesen vagy postai úton május 20-ig. További részletek és a letölthető adatlap városunk megújult honlapján, az alábbi linkre kattintva elérhetőek: pályázati kiírás.