Tovább javul a tömegközlekedés Monoron

2016. május 23., hétfő, 09:26

Május elején több év szünet után újra elindult Monoron a helyi járat. A város vezetése akkor is hangsúlyozta, hogy tesztjelleggel kezdi meg a szolgáltatást a Volánbusz, melyben további változások várhatóak.

Az első hetek tapasztalatai és a lakossági visszajelzések alapján a megkezdett szolgáltatás bővítésére van szükség. Az üzemeltetővel folytatott sikeres tárgyalásoknak köszönhetően a Monort érintő helyközi járatok is használhatóak lesznek helyi menetjeggyel a közeljövőben. Ez gyakorlatban azt jelenti majd, hogy bármelyik Monorról induló, vagy ide érkező Volánbuszt igénybe lehet majd venni a város közigazgatási határain belül.

Ezzel a változással a város bevezető útjain közlekedő buszjáratokat és a vasútállomást érintő buszokat is lehet majd használni, így kora reggeltől késő estig biztosított lesz majd a városközpont, a piac és a vasútállomás gyors és kényelmes elérése a távolabb lakók számára is. A szerződéskötés időpontjáról és a szolgáltatás bővítésének kezdetéről megújult honlapunkon és a Strázsa újságban is tájékoztatjuk majd a lakosságot.