Tavaszi és nyár eleji szabadtéri rendezvények Monoron

2016. május 3., kedd, 08:51

A hónap utolsó vasárnapja Monoron is a gyerekekről szól majd. Az elmúlt évekhez hasonlóan már délelőtt várják az érdeklődőket a Piac- és Fesztiválcsarnokba, ahol többek között népi játékok, rendőrségi és mentős bemutatók, gyermekkoncert, pólófestés, kirakódóvásár várja az érdeklődőket 16 óráig.

Júniusban a város legnagyobb rendezvénye, a Borvidékek Hétvégéje 11-én várja az érdeklődőket. Az idei programkínálat minden eddiginél gazdagabbnak ígérkezik: Monor Város Önkormányzatának támogatásával két igazán izgalmas koncert is várja az érdeklődőket. Előbb a Vivat Bacchus énekegyüttes előadását élvezhetik a nézők a hangulatos téren, majd a Borvidékek Hétvégéje zárásaként a hazai fesztiválszezon egyik nagy kedvence a Pannonia Allstars Ska Orchestra zenekar lép fel, először Monoron! A helyi borosgazdák pincéinél egész nap kiváló borokat kóstolhatnak, emellett igazi összművészeti fesztivál várja a pincék között sétálókat. A rendezvényen különleges helyszínek várják a látogatókat, ahol megismerhetik a pincefalu ezernyi élményét! Népi mesterségek bemutatói, kézműves foglalkozások, házias ízek, helyi zenekarok és táncosok várják az ide látogatókat, és megismerkedhetnek a pincék különös lakójával Bor Ivóval is!

Június 24-én, mint a dátum is mutatja nincs kettő négy nélkül! Bud Spencer és Terence Hill filmjeinek zenéje élőben Monoron, olyan világhírű olasz zeneszerzők tollából, mint például Ennio Morricone! A Spencer Hill Magic Band a megalakulásakor olyan zenei űrbe robbant be, amely az egész világon érintetlen volt, ugyanis addig nem létezett élőben játszó zenekar, amely Bud Spencer és Terence Hill filmjeinek zenéit dolgozta fel és adta elő. Repertoárjukban megtalálható a hatvanas évek végétől a nyolcvanas évek közepéig készült darabok dalai, legyen szó bármilyen zenei stílusról: jazz, jazz-rock, funky, etno, rock és blues!