Strázsahegyi Tekerő

2016. május 22., vasárnap, 12:46

A május 21-i eseményre több mint kétszáz nevezés érkezett, nagyrészt a helyi általános iskolás gyerekek részéről. A ragyogó napsütésben szervezett verseny színvonalas kiegészítő programokkal várta az érdeklődőket: tűzoltósági bemutató, rendőrségi ügyességi pálya, kézműves foglakozások, légvár várta az éppen nem versenyző gyerekeket.

Az óvodás korú mini futammal vette kezdetét az egész délelőtt tartó versengés. A különböző korosztályok más-más pályát használtak a monori pincefalu legszebb pincesorait is érintve. A leghosszabb, felnőtteknek szóló futam 6 kilométeres pályája már komoly fizikai kihívás volt az indulóknak a dombos terepen.

A dél után kezdődő eredményhirdetésen összesen 14 kategóriában osztottak ki érmeket és ajándékokat. A helyezettek névsorát hamarosan olvashatják városunk megújult honlapján a www.monor.hu címen.

Az eredményhirdetés során jelentette be Zsombok László Monor polgármestere, hogy az ehhez hasonló versenyek és a helyi kerékpáros közlekedés támogatásáért városunk Kerékpárosbarát Település kitüntetést kapott a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumtól. Ezután megköszönte a szervezők, köztük Szentirmay Cecília munkáját, hiszen az ehhez hasonló rendezvények mind a közösségépítésnek, mind az egészséges életmódra nevelésnek fontos elemei.

A rendezvény nem jöhetett volna létre a közreműködő és támogató intézmények, civil szervezetek, vállalkozások támogatása és a Polgárőr Egyesület valamint a rendőrség biztosítása, valamint a mentőszolgálat közreműködése nélkül. A szervezők ezúton is köszönik a tombolafelajánlásokat mindenkinek, különösen a Memo Bike fődíj kerékpár ajándékát.

A Strázsahegyi Tekerő alkalmával adták át hivatalosan az elmúlt időszakban megszépülő közösségi teret, a Bcchus tér északi felén. A Tóth László és Balogh Péter által elindított kezdeményezés részeként Magócsi Lajos által készített közkutat és róla elnevezett "nótafát" adtak át a téren, utóbbit Kampfl János kőfaragó mester készítette el ingyen a tér szépítése érdekében. A közösségi és baráti összejöveteleket kialakított sütögető és kihelyezett asztalok segítik a jövőben.

A rendezvényen készült képeket megtekinthetik városunk facebook oldalán, az alábbi linkre kattintva: XI. Strázsahegyi Tekerő