Sikeres kezdeményezés lett a Mozdulj MonorON program

2016. május 9., hétfő, 09:49

MozduljON meg az egész család MonorON – ez volt a célja az első alkalommal vasárnap megrendezett, sport- és családi napnak. Ennek érdekében a hatszoros sport-aerobic világbajnokot, Katus Attilát hívták Monorra a szervezők, valamint városi futást és családi programokat szerveztek.

 A ragyogó napsütésben már a rendezvény kezdetére is sokan kilátogattak. A helyi és környékbeli iskolás és óvodás aerobic csoportok bemutatkozását jó kedvű babafutás követte. Több mint harminc kisgyermekes szülő sorakozott fel a rajtvonalnál, hogy együtt tegyék meg a rövid, 150 méteres távot.

16 órától érkezett Katus Attila, akivel közösen melegíthettek be egy aerobic félóra keretében a résztvevők a városi futásra. A több mint fél órás, intenzív torna alatt vendégünk többször kiemelte, hogy milyen aktív és szépszámú közönség mozog vele együtt a remek helyszínen. A sikerei mellett barátságos és közvetlen sportoló ezt követően egész délután Monoron maradt és szívesen beszélgetett minden érdeklődővel a rendezvényről és az egészséges életmód előnyeiről.

A rendezvény egyik leginkább várt része a városi futás volt. Az uszodától a városközpontot érintő kisebb, és a Kis-tavat körbefutó nagyobb körre is száznál többen neveztek. A rendőrség és a polgárőrség által biztosított útvonalat mindenki sikerrel teljesítette, a célban hangos szurkolással és biztató szavakkal együtt várták a nézők a befutókat. A jól szervezett közös futás is sikeres volt, a résztvevők közül többen már most várják a folytatást!

A rendezvényen készül képek városunk hivatalos facebook oldalán, az alábbi linkre kattintva érhetők el: Mozdulj MonorON.