Pest megye bajnoka a női kosárlabda csapatunk

2016. május 30., hétfő, 11:36

Első helyen végzett a Monor SE felnőtt női kosárlabda csapata a 2015/16-os Pest megyei bajnokságban. A bajnoki döntőt hétvégén rendezték az alapszakasz győztes Oroszlány otthonában.

A tavalyi edzőváltást követően hullámzóan indult az ide szezon az évekkel ezelőtt elhunyt monori kosárlabdázóról Bokros Csilláról elnevezett bajnokságban. A szezon során váratlan vereségek is érték a csapatot, ennek ellenére sikerült megszerezni az alapszakasz második helyét.

A bajnokság kiírása szerint a bajnoki címről négy csapatos torna döntött. Az első mérkőzésen sima 69-51 arányú győzelmet arattunk Dunaharaszti ellen, ezzel biztosítva helyünket a bajnoki döntőben. Ott a házigazda, a bajnoki címvédő Oroszlány csapatával találkoztunk.

Azzal a csapattal, aki az elmúlt két évben egyetlen vereséget szenvedett hazai pályán, azt épp a monori csapattól. A mérkőzésen végig vezetve, remek védekezéssel dominált városunk csapata. Pontról-pontra növeltük előnyünket, igazi csapatként küzdöttek a pályára lépők és a padon szurkoló csapattársak. A döntőn minden játékost pályára küldve, 57-42-es győzelmet ért el városunk csapata. Ezzel 2010 után Pest megye bajnoka női felnőtt kosárlabdában újra a Monor SE csapata!