Idén is lesz Monori Bortárs Filmfesztivál

2016. május 3., kedd, 08:45

Monor Város Önkormányzatának támogatásával 2016-ban is meghirdették a borkultúrával, a szőlőtermeléssel, a borturizmussal foglalkozó filmek versenyét, a Bortárs Filmfesztivált.

A kezdeményezés célja a kulturált borfogyasztási szokások terjesztése, a valódi értékes termelői kultúra megbecsülése, az igényes filmes és fotós (művészeti) ábrázolással a képi kultúra fejlesztése és nem utolsó sorban Monor hírnevének növelése. További kötődés városukhoz, hogy a rendezvény fővédnöke Pogácsás Tibor, önkormányzati államtitkár, városunk korábbi polgármestere.

A filmfesztivál elnevezése mutatja, hogy elsősorban mozgókép kerül a zsűri és a közönség elé, ugyanakkor jelzi, hogy a „BORTÁRS” fesztiválnak társművészeti rendezvénye is van, jelen esetben a borkultúrához kötődő fotópályázat.
Az idei évben újdonsággal is készül a szervező Monor Környéki Strázsa Borrend, Monor Hegyessy Lions Club és a KultPince: június 30-ig a Nemzeti Bor Maratonon készült mozgóképeket is várnak az ország minden részéből. A beküldött rövid anyagok egy nyilvános gyűjteménybe kerülnek és ezekből bárki szabadon válogathat és elkészítheti a maga, a bemutatásra szánt klipjét.

A kiválasztott alkotásokat értékelő zsűri tagjai: Péterffy András filmrendező-egyetemi tanár – zsűrielnök; Koltai Róbert színész-rendező; Azurák Csaba riporter, a TV2 műsorvezetője; Balla Attila, a Nemzeti Bor Maraton programigazgatója; Nyulasi Gábriel István, Az ihatóbb Magyarországért Egyesület elnöke.

Eredményhirdetés, a győztes filmek vetítése és a fotókiállítás megnyitója a monori Márton-napi Újbor Ünnep napján, november 12-én 10 órakor a Vigadó Kulturális és Civil Központ dísztermében lesz. A Monori Bortárs Filmfesztiválra a nevezési határidő: 2016 szeptember 18, az alkotások (filmek és fotók) leadási határideje: 2016 október 9. A fesztivál további információkat olvashatnak a szervező honlapján: Monori Bortárs filmfesztivál.