Elkészült a Borvidékek Hétvégéje részletes programja

2016. május 26., csütörtök, 16:04

A június 11-én megrendezésre kerülő rendezvény az elmúlt években nem csak városunk, de Pest megye egyik legnagyobb boros eseményévé nőtte ki magát. A több hónapos előkészítő munkának és a helyi pincetulajdonosoknak köszönhetően 30 nyitott pince várja az ide látogatókat. A részletes programokat és a nyitott pincéket a Fesztiválújság tartalmazza, melyet letölthetnek az alábbi linkre kattintva: Fesztiválújság 2016.

A pincék között a hazai borvidékekről érkező vendég borászatok kínálják legjobb boraikat. Olyan országosan ismert borászatokból érkeznek Monorra, mint például a villányi Bock pince, a Laposa Birtok, a Bodri Pincészet vagy Wunderlich Alajos borászata. A pincék között kora délután összművészeti fesztivál veszi kezdetét: helyi és környékbeli népzenészek, néptáncosok, régi mesterségek bemutatója, népi játékok várják az autentikus pincefalu környezetbe látogatókat.

Az idén ötödik alkalommal megrendezésre kerülő rendezvény két igazán remek koncerttel zárul majd. Monor Város Önkormányzatának támogatásával előbb a Vivat Bacchus énekegyüttes előadását élvezhetik, majd a Pannonia Allstars Ska Orchestra zenekar lép fel, először Monoron! A PASO 2012 után idén jelentetett meg először stúdióalbumot, sorban az ötödiket, Ghost Train címmel. Ez a csapat eddigi legerőteljesebb hangzású lemeze, egyaránt felfedezhetőek rajta a fajsúlyosabb, rockos, és a könnyedebb, kifejezetten táncos elemek is.

A rendezvény központi tere a Szent Orbán tér megközelíthető gyalogosan, kerékpárral vagy a Vigadó elől induló egész napos kisvonat járattal is. A gépkocsival érkezők részére közeli, ingyenes parkolót alakítottak ki, melyet a Péteri útról közelíthetnek meg a látogatók. A rendezvény látogatása ingyenes, fizetni a borkóstolásért kell, melyhez kóstolópoharat vásárolhatnak az esemény több pontján. Minden részletes információt megtalálhatnak a hivatalos honlapon a www.borvidekekhetvegeje.hu oldalon.