Monorért emlékplakett kitüntetések átadása

2016. április 15., péntek, 12:05

Március 15-e városunk életében nem csak az 1848-49-es forradalom és szabadságharcra való emlékezés okán fontos. Az 1990-ben megalakuló, függetlenségét és önigazgatását elnyerő monori önkormányzat negyed százada úgy döntött, hogy ezen a napon kívánja elismerni azon kivételes emberek szorgalmát, tehetségét, tudását, akik már bizonyították; nem csak önmagukért és családjukért, de a hazáért, a közösségért, Monorért is dolgoztak és dolgoznak.

Monor Város Önkormányzata kiemelkedő közösségi tevékenységéért 2016-ban Monorért Emlékplakett és Oklevél kitüntetésben részesítette

Varga Jenőt
Huszonnégy éven keresztül volt önkormányzati képviselő. Hosszú tanári pályája és sokrétű közéleti tevékenysége kapcsán szinte minden monori ismerte. Nem a pártpolitika, hanem Monor város fejlődése vezérelte döntéseit. Emléke közvetlen, barátságos, tettre-, ugyanakkor megegyezésre is kész emberként él tovább az őt ismerőkben. Életének 67. évében, tavaly hunyt el. A kitüntetést felesége vette át.

Kéri Andrást – MC Columbot
A Brains és az Irie Maffia zenekarok frontembere, énekese. Andris családja, gyerekkori barátai sosem hagyták elszakadni szülővárosától. Fellépéseken, interjúk alkalmával mindig megemlíti, hogy honnan származik és ez neki mennyire fontos. Tavaly augusztus 20-án az Irie Maffia zenekarral adták a város eddigi legnagyobb koncertjét, több mint 5000 néző előtt. Andris megmutatta, hogy bárhonnan is indul az ember, ha tehetsége szorgalommal, és kitartással párosul, nincs lehetetlen!

Kugel Györgyöt
A B&K Kft. ügyvezetőjét a bor, a gasztronómia és a kultúra találkozóhelyének megálmodott KultPince tulajdonosát. A Strázsa-hegyi borkultúra megismertetésének, élettel való megtöltésének, megújításának a motorja. Rendezvényeket, fesztiválokat szervez, pénzt, időt nem sajnálva fáradozik a Bortárs Filmfesztivál, az Ezer Pince Szőlészeti és Borászati Tanösvény és számtalan más program - ezáltal pedig egész városunk népszerűsítésén. A kitüntetést felesége vette át.