Május első szombatján lomtalanítás

2016. április 28., csütörtök, 10:45

A Kövál Zrt. ezúton is tájékoztatja Monor város lakosságát, hogy a tavaszi lomtalanítás május 7-én lesz. A szolgáltató arra kéri a lakosságot, hogy feleslegessé vált tárgyaikat reggel hét óráig tegyék ki ingatlanjaik elé.

A lomtalanításkor nem tehető ki és nem is szállítanak el veszélyes hulladékot (festék, olaj, gumi, állati ürülék, gyógyszerek, vegyszerek, stb.). Ugyancsak nem kerül elszállításra a három méternél hosszabb és összességében egy m3-t meghaladó mennyiség, valamint az ipari és mezőgazdasági tevékenység hulladéka.

Felhívják továbbá a figyelmet, hogy a „lomizás” a hatályos jogszabályok szerint bűncselekmény. A lomtalanításkor kitett tárgyak a szolgáltató tulajdonát képezik, melynek eltulajdonítása lopásnak minősül. Kérjük, ennek betartását, melyet a közterület-felügyelők és a Monori Rendőrkapitányság munkatársai is fokozottan figyelnek majd.

A lomtalanítással kapcsolatban további információt kérhetnek a szolgáltatótól a www.koval.hu honlapon vagy a 06-29/411-309-es telefonszámon.