Jövő hétfőn indul újra a helyi járat

2016. április 27., szerda, 07:56

A helyi tömegközlekedés indulását megelőzően több kérdés is érkezett az önkormányzat felé. Ezek alapján igyekszünk részletesebb tájékoztatást nyújtani a lakosság részére. Fontos elmondani, hogy az első hetek tapasztalatait követően az üzemeltetővel együtt értékeljük majd a kezdeti időszakot. Ezért kérjük, osszák meg velünk tapasztalataikat a titkarsag@monor.hu e-mail címen, vagy városunk facebook oldalán!

A szóba került útvonaltervek közül a leghosszabb - 13 kilométeres -, kört teszi meg majd a járat Monoron. A járat egy irányú körjárat, ami azt jelenti, hogy nem kell a végállomáson a Keverő üzemnél („Malomnál”) leszállni; a felszállást megelőző megállóig közlekedhetnek egy menetjeggyel. A Vasútállomásra érkező járat nyolc perc után indul tovább, egy vonatpárhoz igazítás miatt.

A havi bérletek tárgyhót követő 5-éig érvényesek, akárcsak a második félhavi bérlet. Az első félhavi bérlet a hónap 20. napjáig érvényes. 65 év felettiek részére az utazás díjtalan, fontos információ továbbá, hogy a nyugdíjas bérlet vásárlása előtt kötelező a Volánbusz jegypénztárában helyi nyugdíjas bérletigazolványt váltani.