Hamarosan kezdődhet a vizesblokkok és mosdók korszerűsítése a monori intézményekben

2016. április 27., szerda, 07:58

A város vezetése még tavaly valamennyi önkormányzati fenntartású, vagy a város által üzemeltetett épületben, telephelyen működő monori intézményt végiglátogatott, hogy a szükséges felújítási, karbantartási munkákról személyesen is tájékozódjanak. Az akkor összegyűjtött feladatokat sorrendbe állítva döntöttek úgy, hogy a felmerült igények közül elsősorban a vizesblokkok és a mosdók felújítását építik be az önkormányzat idei költségvetésébe.

Ennek megfelelően döntött az áprilisi ülésén a képviselő-testület, 15 millió forint plusz áfa keretet határozott meg a munkákra. Ebből a pénzből a Kossuth Óvoda, az összes általános iskola – a már felújított Jászai iskolán kívül –, és a József Attila Gimnázium egy-egy fiú és lány vizesblokkja újulhat meg teljes mértékben.

A komplett, gépészetet és vízcsöveket is érintő munkák értékének meghatározásánál fontosnak tartották, hogy olyan értékhatárt állapítsanak meg, mely lehetővé teszi, hogy monori vállalkozók is indulhassanak a munkáért kiírásra kerülő pályáztatási folyamatban. A szükséges feladatok és a pályázati anyag összeállítása folyamatban van, rövid időn belül várható az ajánlattételi felhívás is.

Addig is várja visszajelzéseiket városunk vezetése, hogy a következő tervezési időszakban, mely intézményekkel folytatódjon Monor folyamatos megújulása!