Sportos tavaszra készülhetünk Monoron!

2016. március 3., csütörtök, 10:23

Városunk vezetése fontosnak tartja a sportot és a kultúrát a kötelezően ellátandó feladatain túl, ezért évről évre új és megújuló rendezvényeket terveznek és kiemelten támogatják a tömegsport lehetőségeket Monoron. Ennek jegyében készült el a tavalyi évben a felújított futópálya is a Balassi utcai sporttelepen, és ennek kapcsán idén tavasszal első alkalommal szervezik a „Mozdulj MonorON Katus Attilával!” elnevezésű tömegsport eseményt.

A rendezvény célja, hogy együtt mozduljON meg az egész város! Minden, mozgás és futás iránt érdeklődő együtt, közösségi élményként vághasson neki a nyári futószezONnak. A május 8-án megrendezésre kerülő sportnap egy közös bemelegítéssel és aerobik félórával kezdődik a hatszoros sportaerobik világbajnok Katus Attilával. Ezt követően különböző távokon indulhatnak az érdeklődők a futópályán és városszerte. Kiegészítő programként a gyerekeknek is mozgási lehetőséggel készülnek a szervezők. Babafutásra várunk minden 3 év alatti lelkes gyermeket szüleivel, akit ezért egy Alma koncertre szóló belépővel jutalmaznak! Emellett pedálos gokartozási lehetőség, ugrálóvár és trambulin várja majd a fiatalabb korosztályt. 

Évek óta fontos verseny a város életében a Strázsahelyi Tekerő amatőr kerékpárverseny. A „Város legsportosabb iskolája” versenyben is fontos állomás az idei évben is május végén kerül megrendezésre. A közeljövőben várható a verseny részletes kiírása, melyre az elmúlt évekhez hasonlóan több kategóriában várják majd az érdeklődőket május 21-én.

A Nemzeti Bor Maraton tavaly került első alkalommal megrendezésre, melynek útvonala városunkat is érintette. A 22 magyar borvidéket érintő, tíz napos országos futóverseny részletes kiírása szerint idén május 19-én érkeznek Monorra futók, akikhez idén is lehet majd csatlakozni. A versenyről részletek a Nemzeti Bor Maraton haonlapján olvashatóak: Nemzeti Bor Maraton