Legyen Monor is Kerékpárosbarát Település!

2016. március 29., kedd, 10:19

A kerékpározás Monoron is újra reneszánszát éli. Környezetbarát, fenntartható, mindenki számára elérhető és hozzájárul az egészséges életmód megtartásához.

Városunk vezetése már eddig is sokat tett a kerékpárosokért, megannyi kerékpárút épült, ahol biztonságossá vált a közlekedés, ezért úgy döntöttek, hogy idén beneveznek a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium által kiírt Kerékpárosbarát Település 2016 pályázatra.

A város egyre több rendezvénnyel népszerűsíti a sportos életmódot; 2015- ben részt vettünk az Európai Autómentes Napon; az újonnan nyílt KRESZ-pálya lehetőség nyújt a gyerekek közlekedési ismereteinek bővítésére. Továbbá minden évben megrendezésre kerül a Strázsahegyi Tekerő ahol terepen mutathatják meg a nevezők ügyességüket és idén első alkalommal a Nemzeti Bor Maraton kerékpáros szakasza is érinti városunkat.

Ezek a rendezvények és az a tény, hogy 2015-ben a város történetében első alkalommal a Vigadó Kulturális és Civil Központ nyerte el a Kerékpárosbarát Munkahely címet, elegendő lehet ahhoz, hogy városunk hivatalosan is Kerékpárosbarát Település lehessen 2016-ban!