Települések arculatának fejlesztése, élhetővé tétele, bel- és külterületének gazdasági és infrastrukturális fejlesztése, VP6-19.2.1.-41-7-17

MEGVALÓSÍTÁS: VP6-19.2.1.-41-7-17

Települések arculatának fejlesztése, élhetővé tétele, bel- és külterületének gazdasági és infrastrukturális fejlesztése

Strázsa-hegyi játszótér kialakítása (iratazonosító: 3095462443)

Monor Város Önkormányzata 14.996.910 Ft támogatásban részesült a HAJT-A Csapat Egyesület „Települések arculatának fejlesztése, élhetővé tétele, bel- és külterületének gazdasági és infrastrukturális fejlesztése” című, VP6-19.2.1.-41-7-17 kódszámú helyi felhívásának pályázatán. Ehhez az önkormányzat 5.037.340 Ft önerőt biztosít, a támogatás intenzitása 75%. Így a projekt költségvetése összesen 20.034.250 Ft.

A fejlesztés két önkormányzati tulajdonú külterületi ingatlanon valósult meg. Korszerű játszótéri játékok kerültek telepítésre, környezetbeillő utcabútorokkal. Kialakításra került egy, a közutat és a fejlesztendő területet összekötő sétány a gyalogosok számára. A játszótér a terület déli részén kapott helyet. A játékok (szöcske mászóka, tigris rugós játék, egyensúlyozó krokodil, kettes hinta, madárkás padok) fektetett rönkszegéllyel határolt folyami homok ütéscsillapító felületbe kerültek elhelyezésre, biztosítva a gyermekek részére a maximális biztonságot. Elhelyezésre kerültek a játszótéren rönkfa utcabútorok, padok, hulladékgyűjtők. A játszótér megvilágítása 3 darab napelemes lámpatesttel történik. Sövények, cserjék, évelők kerültek telepítésre. Az építéssel bolygatott területek füvesítve lettek.

A Strázsahegy kiváló kirándulóhelynek és rendezvényhelyszínnek is bizonyul. A családosan kilátogatók részére a pihenést nyújtó padokon túl lehetőség nyílik a legkisebbek számára is az aktív, mozgásban gazdag szórakozásra. A kialakított játszótérnek nagy előnye, hogy gépjárműforgalom nincs vagy csak egészen minimális, így a gyerekek biztonságban játszhatnak.

A kivitelezést a Laczkó Team Kft. bonyolította le. A kivitelezéshez kapcsolódóan továbbá kiválasztásra került a műszaki ellenőr, Vladár Zoltán egyéni vállalkozó személyében. A nyilvánosság biztosítását a Monori Városfejlesztő Nonprofit Kft. látta el.

A projekt befejezésének ideje: 2021. május 18.