A Start-számlára történő önkormányzati kiegészítésről

2016. április 5., kedd, 15:53

MONOR VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐTESTÜLETE

13/2006. (VI. 30.) SZÁMÚ RENDELETE

 

„A Start-számlára történő önkormányzati kiegészítésről.”

 

Monor Városi Önkormányzat Képviselőtestülete a fiatalok életkezdési támogatásáról szóló 2005. évi CLXXIV. törvény 6. §. (1) bekezdés b.) pontjában kapott felhatalmazás alapján az alábbi rendeletet alkotja:

 

  1. §.

 

E rendelet feltételeinek megfelelően Monor Város Önkormányzata (a továbbiakban: Önkormányzat) a fiatalok életkezdési támogatásáról szóló 2005. évi CLXXIV. törvény (a továbbiakban: Törvény) szerinti Start-számlára egyszeri kiegészítő befizetést teljesít.

 

  1. §.

 

E rendeletben a Törvény 2. §-a szerinti fogalom meghatározások az irányadók.

 

  1. §.

 

Kiegészítő befizetésre jogosult az a Start-számlával rendelkező gyermek, aki Monor Város területén rendelkezik lakóhellyel és ő, illetve szülője életvitelszerűen Monoron él.

 

  1. §.

 

  1. A kiegészítő befizetést a szülő – függetlenül a gyermek Start-számlájának megnyitási idejétől – a gyermek születésétől számított egy éven belül igényelheti az Önkormányzattól. A határidő jogvesztő.

 

  1. A kérelemhez mellékelni kell a szülőnek a Start-számla megnyitására a számlavezetővel megkötött megállapodását vagy a számlavezető által a Start-számla vezetéséről kiadott olyan igazolást, amely tartalmazza a Start-számla vezetésének tényét, a gyermek és a szülő nevét.

 

  1. A kiegészítő befizetésre való jogosultságot a Polgármester határozattal állapítja meg.

 

  1. A kiegészítő befizetésnek a gyermek Start-számlájára történő teljesítéséről a Polgármesteri Hivatal gondoskodik.
  1. §.

 

A kiegészítő befizetés összege: 10.000.- Ft

 

  1. §.

 

  1. E rendelet 2006. november 1-én lép hatályba.

 

  1. A rendelet hatálybalépése előtt megnyitott Start-számlával rendelkező gyermek vonatkozásában 2007. október 31-ig lehet a kiegészítő befizetést igényelni.

 

Monor, 2006. június 8.

 

Pogácsás Tibor                                                                           Sándorné Urbán Hajnalka

 polgármester                                                                                                            jegyző