1995

Gaál Ferencné sz. Gönczi Ilona közigazgatási adminisztrátor és előadó

„Inci néni” 1916-ban született. 1945. januártól a monori főjegyzőnél dolgozott 1957-ig. Pár év kihagyás után, 1964-től ismét visszament a Községi Tanácshoz, ahol 1977-ig tevékenykedett mint adminisztrátor, majd előadó. Talán az egyedüli ember, aki ennyi ideig vett részt a monori közigazgatási munkában.”  (A kitüntetés indoklása)


Nagy Dezső (1916. – 2002. január 21.) tanító

„1961-ben került Monorra és szinte mindvégig a Kossuth Lajos Általános Iskolában tanított. Nagy szaktudással, főleg az alsóbb osztályokban oktatta a nebulókat. Nyugdíjazása után sem lett hűtlen az oktatáshoz, hiszen több éven keresztül napközis nevelőként dolgozott. Mint nagycsaládos szülő, példamutatóan nevelte gyermekeit. Az a családi összetartozás és meleg szeretet szinte valamennyi családnak mintaértékű lehet.”  (A kitüntetés indoklása)


Solti János (Monor, 1921. – 1999. január) főgyógyszerész

„Édesapja tősgyökeres monori volt, aki az elsők között kezdte meg a szikvízgyártást Monoron. Solti János gyógyszerésznek tanult, a háború utáni években végzett és a monori „Antal Patikában” dolgozott, majd a Virág utcai gyógyszertárba került, ahol nyugdíjazásáig mint vezető gyógyszerész tevékenykedett. Rendkívül agilis, tettre kész, igen közvetlen és melegszívű embernek ismerték meg a monoriak.”  (A kitüntetés indoklása)