Hónap képe - fotópályázat

Fotópályázat a www.monor.hu oldal „Hónap képe” rovatban való megjelenésre

Monor Város Önkormányzata folyamatos fotópályázatot ír ki a megújult városi honlap (www.monor.hu) „Hónap képe” rovatban való megjelenésről. A pályázat célja, hogy a várost bemutató legfőbb online felületet, a város közössége együtt szerkessze. Ennek érdekében bárki nevezhet Monorról készül fényképekkel. A hónap képéről a döntést is a közösség hozza meg Monor Város Hivatalos facebook oldalán havi rendszerességgel megtartásra kerülő közönségszavazáson.

A pályázat ideje:

A pályázat folyamatos, minden hónapban lehet nevezni és sor kerül döntésre. A pályamunkák beküldésének ideje: minden hónap 12.-ig. Az ezután beérkező pályamunkák automatikusan érvényesek lesznek a következő hónapban.

A fényképek formai ás tartalmi követelményei:

Az adott évszak sajátosságait figyelembe véve, olyan fényképekkel lehet nevezni, mely Monoron, vagy Monorról készült és az alábbi témakörökhöz köthető:

  1. Monor város fejlődése
  2. Kikapcsolódási lehetőségek városunkban
  3. Szőlészet - borászat
  4. Egyéb hangulatfotó

Egy pályázó havonta több képpel is nevezhet.

Pályázni színes vagy fekete-fehér, digitális fotókkal lehet JPEG/JPG formátumban, minimum 0,5 MB méretű képekkel. A honlap szerkezete miatt a nyertes kép fekvő formátumban jelenik meg. Ennek megfelelően, álló kép beküldése esetén a szerző hozzájárul a kép megfelelő arányra történő vágásához. Kérjük a nevezett képek ne tartalmazzanak vízjelet, a szerzőt minden esetben feltüntetjük!

Fontos a képek aktualitása, így az évszakok sajátosságait is figyelembe véve 2014. március 1. után készült fotókkal lehet pályázni. A hatályos jogszabályok értelmében olyan fényképet nem tudunk elfogadni, mely felismerhető, direkt módon személyekről készült, vagy bármilyen módon reklámot tartalmaznak.

Közönségszavazás és eredményhirdetés részletei:
A beküldött képeket minden hónapban, a beküldési határidőt követően, név nélkül, egyszerre tesszük közzé Monor Város Hivatalos facebook oldalán. Ezt követően van lehetőség szavazni, a képek alatt található „tetszik” gombbal (a facebookon használt további érzelem kifejezésre alkalmas emotikonok nem számítanak).
A szavazás minden hónapban a beküldési határidőt követően kezdődik és a hónap utolsó előtti napján éjfélig tart, Monor Város Hivatalos facebook oldalán. A hónap utolsó napján mutatjuk be a nyertes képet és szerzőjét, mely az ezt követő hónapban a www.monor.hu oldal „Hónap képe” rovatában megjelenik.

Pályázati feltételek:
A pályázat nyílt - azon életkortól, lakóhelytől, foglalkozástól függetlenül bárki részt vehet. Hivatásos és amatőr fotósok egyaránt pályázhatnak. A beküldött képek tartalmát ellenőrizzük, és nem megfelelelő színvonalú fénykép esetén nem kerül szavazásra. Egy hónapban - a beküldött képek számától függően - maximum 16 fotó kerül a szavazásra közétett képek közé, a további fényképek automatikusan érvényesek lesznek a következő hónapban.

Beküldés:
A pályázaton való részvétel regisztrációt nem igényel! A fényképek beküldésének lehetséges módja:

- e-mailben a vigado@vigadokft.hu címre
- facebookon Monor Város Hivatalos Oldala részére küldött privát üzenetben
 

A beküldött képek mellett kérjük a következő adatokat feltüntetni:

  1. kép készítője
  2. a fotó címe,
  3. a fotó készítésének ideje, helye.
     

Szerzői jogok:
A pályázatra csak olyan képek nevezhetők, amelyeket a pályázó maga készített, és amelyek szerzői jogaival rendelkezik. A pályázatra benyújtott fotók tulajdonjoga a készítő birtokában marad.

A pályázaton résztvevők nevezésükkel egyidejűleg hozzájárulnak képeik térítésmentes megjelentetéséhez, továbbá elfogadják, hogy a pályázatra beküldött képeiket Monor Város Önkormányzata és a 100%-os tulajdonában lévő gazdasági társaságai térítésmentesen felhasználhassa, a szerző nevének feltüntetése mellett.