Átadták az Év Bora Monoron címet

2016. június 15., szerda, 11:01

A képviselő-testület 2003-ban, a régi hagyományok újjáélesztése érdekében hozta létre ezt a címet, mellyel a szőlő- és bortermelő gazdák, illetve az általuk létrehozott szervezetek elismerését és támogatását fejezi ki, valamint hozzájárul a város bortermelő helyeinek, borainak és borkultúrájának fejlesztéséhez és népszerűsítéséhez.

A címet az a monori illetékességű bortermelő által készített, monori vagy Monor környéki alapanyagból származó bor kaphatja, amely a Monor Környéki Strázsa Borrend és Monor-Szárazhegyi Hegyközség által szervezett hivatalos éves monori borversenyen indulási kategóriától függetlenül a legmagasabb összpontszámot éri el.

2016-ban ezt a címet a Megyeri-Hanti Pince Mondandó névre keresztelt cserszegi fűszeres fehérbora kapta. A helyi siker mellett, a világ élvonalbeli borászatai között is megállja a helyét a kis pincészet. A Monoron is nyertes boruk a Bordeaux-i Challenge du Vin nemzetközi borversenyen több mint 5000 minta között megmérettette magát és a csúcson végzett, aranyéremmel zárta a versenyt! Gratulálunk nekik és köszönjük, hogy munkájukkal újabb neves elismerésben lehet része városunknak!

Szintén a Borvidékek Hétvégéje megnyitójának része volt a szervezésben közreműködő Monor Környéki Strázsa Borrend avatási szertartása. A ceremónia során a jelölteknek három bor közül kellett kiválasztania az egyesület zászlósborát, a kékfrankos cuvée-t, melyet mindhárom jelölt sikerrel teljesített, így borrendi taggá avatták őket: Darázsi Kálmánt városunk alpolgármesterét, Mészáros Jánost és Bokros Jánost.